Νέα δεδομένα υψηλότατων προδιαγραφών διαμορφώνονται στο επενδυτικό επιχειρείν για τον Τουρισμό της Χαλκιδικής καθώς τουριστική επένδυση “Διαμάντι” σχεδιάζεται από επενδυτικό Όμιλο Ευρωπαϊκών και Μεσανατολικών συμφερόντων με αξιοποίηση ιδίων κεφαλαίων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά και η αναπτυξιακή προοπτική της Χαλκιδικής αλλά και η εγγύτητά της με τη Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος,  κέρδισαν αμέσως το ενδιαφέρον του Επενδυτικού Ομίλου για την ανάπτυξη της δραστηριότητας του.

Ανάμεσα σε δεκάδες άλλες περιοχές της χώρας, η Χαλκιδική κέρδισε “στα σημεία” το ενδιαφέρον του Ομίλου καθώς πουθενά αλλού δε συνδυάζονται  τόσα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όμιλος βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με ιδιοκτήτες γης για την  υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου.

ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή πολυτελούς resort με παράλληλη παροχή vip υπηρεσιών μεταφοράς, εναλλακτικών δραστηριοτήτων και γαστρονομικών εκπλήξεων.

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η επένδυση πρόκειται να αναβαθμίσει πολλά από  τα ισχύοντα δεδομένα της τουριστικής αγοράς της Χαλκιδικής, καθώς θα απευθύνεται κυρίως σε πελατολόγιο υψηλού βαλαντίου από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ευρώπης και από τις Η.Π.Α. αυξάνοντας την  τουριστική προστιθέμενη αξία της.

Επίσης, η επένδυση αναμένεται να  εξασφαλίσει νέες θέσεις εργασίας που θα καλύψει από την τοπική αγορά ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να στηρίξει το ευρύτερο τοπικό επιχειρείν καθώς θα προμηθεύεται τοπικές πρώτες ύλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον επενδυτικό Όμιλο τον ενδιαφέρει η ευρύτερη συνεργασία με την τοπική αγορά και κοινωνία καθώς ένας από τους πρωταρχικούς του στόχους είναι η ανάπτυξη βιωματικής εμπειρίας των πελατών του σε σχέση με τη Χαλκιδική.

Ο ΧΡΟΝΟΣ “ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ”

Σύμφωνα με πληροφορίες, το “πράσινο φως” για την επένδυση του Ομίλου δε θα αργήσει, καθώς οι συζητήσεις προχωρούν.

Εξάλλου, στόχος του επενδυτικού Ομίλου  είναι η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών εντός του 2023.