Μία ακόμα δημοσιογράφος έγινε γνωστό ότι έπεσε νεκρή στο Κίεβο, όσο μαίνεται ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η 24χρονη ουκρανή Ολεξάντρα Κουβσνινόβα, γνωστή ως Σάσα, συνεργαζόταν στην πρωτεύουσα με το συνεργείο του Fox News και η είδηση του θανάτου της έρχεται μετά την ανακοίνωση του θανάτου και του εικονολήπτη του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, Πιερ Ζακρέφσκι. Την τραγική είδηση έκανε γνωστή μέσω ανάρτησης στο Twitter παραγωγός του τηλεοπτικού δικτύου, η οποία περιέγραψε την εκλιπούσα ως «αστεία και ευγενική».

 

Νεκρός εικονολήπτης του Fox News από ρωσικά πυρά

 

Ο Pierre Zakrzewski, ένας βετεράνος εικονολήπτης του Fox News, ο οποίος τραυματίστηκε μαζί με τον δημοσιογράφο Benjamin Hall του Fox News τη Δευτέρα, πέθανε αφού χτυπήθηκε από ρωσικά πυρά έξω από το Κίεβο. Την είδηση μετέδωσε και το Fox News.

«Με μεγάλη θλίψη μοιραζόμαστε τα νέα σχετικά με τον αγαπημένο μας συνεργάτη, Pierre Zakrzewski. Ο Pierre άφησε την τελευταία του πνοή έξω από το Κίεβο της Ουκρανίας», δήλωσε μία εκ των επικεφαλής του δικτύου, η Suzanne Scott.

«Ο Pierre φωτογράφιζε εμπόλεμες ζώνες, είχε καλύψει όλα σχεδόν τα γεγονότα από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν και τη Συρία κατά τη διάρκεια της μακράς του θητείας. Το πάθος και το ταλέντο του ήταν απαράμιλλα», συμπλήρωσε.

Τη Δευτέρα δημοσιογράφος του Fox News υπέστη τραυματισμό έξω από το Κίεβο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Το όνομα του δημοσιογράφου που τραυματίστηκε είναι Benjamin Hall.

John Roberts reports that “a Fox News journalist has been injured while newsgathering outside of Kyiv.”pic.twitter.com/UPJ5KxuQHN

— PoliticsVideoChannel (@politvidchannel) March 14, 2022

Οι αναφορές έρχονται μετά την ανακοίνωση της σελίδας της Γενικής Εισαγγελίας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα, στο Facebook τη Δευτέρα ότι ένας Βρετανός δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά στην Ουκρανία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην «εντατική υπό την επίβλεψη γιατρών».

Nεκρός δημοσιογράφος των New York Times την Κυριακή

 

Για νεκρό δημοσιογράφο των New York Times από ρωσικά πυρά στο προάστιο του Κιέβου, Ιρπίν, στην Ουκρανία, έκανε λόγο την Κυριακή η Αστυνομία της ουκρανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης, ένας από τους συναδέλφους του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος δημοσιογράφος και ο συνάδελφός του, επέβαιναν σε αυτοκίνητο μαζί με άλλους ξένους ανταποκριτές, όταν σύμφωνα πάντα με την ουκρανική αστυνομία, δέχθηκαν πυρά από ρωσικά στρατεύματα. Πρόκειται για τον 51χρονο Μπρεντ Ρενό, ο οποίος έχει βραβευθεί για τη δουλειά του.

Head of the Kyiv Police Department says that Russian troops opened fire on a car with foreign journalists in and shot dead 51-year-old New York Times videojournalist Brent Renaud in Irpin. One of his colleagues is injured and is in hospital. #Ukraine

— Nick Stylianou (@nmsonline) March 13, 2022

Το βιογραφικό του νεκρού δημοσιογράφου

Ο Ρενό έχει περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες ως παραγωγός ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων με τον αδελφό του Κρέγκ.

Μαζί με τον αδερφό του έχουν καλύψει με ντοκιμαντέρ τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τον σεισμό στην Αϊτή, την πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, τη μάχη για τη Μοσούλη, τον εξτρεμισμό στην Αφρική, τη βία των καρτέλ στο Μεξικό και την προσφυγική κρίση των νέων στην Κεντρική Αμερική.

Το έργο τους έχει κερδίσει πολλά από τα κορυφαία βραβεία στην τηλεόραση και τη δημοσιογραφία, μεταξύ των οποίων ένα βραβείο Peabody, δύο βραβεία Columbia DuPont, δύο βραβεία Overseas Press Club, ένα βραβείο Edward R. Murrow, ένα βραβείο IDA, μια υποψηφιότητα DGA για καλύτερη σκηνοθεσία και πολλαπλές υποψηφιότητες για Emmy. Οι ταινίες τους έχουν επίσης λάβει κριτική αναγνώριση από τα περιοδικά Entertainment Weekly, Rolling Stone, Forbes, USA Today, New York Times, Filmmaker Magazine, Los Angeles Times και American Cinematographer. Ο Craig και ο αδελφός του Brent ίδρυσαν επίσης το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Little Rock και το Ινστιτούτο Κινηματογράφου του Αρκάνσας.

Πηγή: ethnos.gr