Επειδή άρχισε να παρατηρείται σιγά σιγά, το φαινόμενο της αλόγιστης εναπόθεσης στερεών και ογκωδών αντικειμένων, ο δήμος Σιθωνίας  σε όλες τις Κοινότητες του έχει τοποθετήσει ειδικά κοντέινερς στα οποία οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν τα εν λόγω αντικείμενα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Σιθωνίας στο τηλ. 23753 50126 προκειμένου να ενημερωθούν.

«Οι συνδημότες μας που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο μπορούν να επικοινωνήσουν και όχημα του Δήμου θα παραλάβει τα αντικείμενα που έχουν προς απόρριψη.
Επισημαίνεται ρητά ότι όσοι προβαίνουν σε ανακαινίσεις οικιών , επιχειρήσεων , οφείλουν να μεταφέρουν τα αντικείμενά τους σε εταιρεία ανακύκλωσης της επιλογής τους πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο.  Ομοίως και όσοι διενεργούν εκσκαφές.
Όσοι δεν συμμορφώνονται θα τιμωρούνται με τα πρόστιμα που προβλέπονται από το άρθρο 33 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Σιθωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ο Αντιδήμαρχος του δήμου Σιθωνίας, Γεώργιος Δαλδογιάννης.