Στις 28 Μαρτίου θα συνεδριάσει ξανά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για ολιγοήμερη διακοπή προκειμένου να παρασταθεί ο ίδιος ο ηθοποιός στη διαδικασία και να συμμετέχει.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα διακοπής, αναφέρονται ότι «είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Προηγουμένως, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ηθοποιού, που δεν έδωσε το “παρών” στη δίκη, κατέθεσε μία υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν μπορούσε να παρασταθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο κ. Φιλιππίδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του, Μιχ. Δημητρακόπουλος, εκφράζοντας την πρόθεση του να ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή.