Της Μορφούλας Ντέμπλα

Με πρωτοβουλία μιας ομάδας γυναικών με κοινές ανησυχίες για τον τόπο τους, τέθηκαν οι βάσεις για την ίδρυση του γυναικείου συλλόγου Νεοχωρίου του δήμου Αριστοτέλη, ο οποίος μετρά πολλά χρόνια από την ίδρυση του και έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην πορεία του μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για ένα σύλλογο που συμμετέχει, αλλά και διοργανώνει διάφορες πολιτιστικές δράσεις, βάζοντας έτσι ένα ακόμα λιθαράκι στη διάδοση της ελληνικής μας παράδοσης.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, οι εκδηλώσεις σε τοπικά πανηγύρια, οι εκδρομές, το χορευτικό τμήμα κ.α. είναι μόνο μερικές δράσεις τις οποίες έχει αναλάβει και υποστηρίζει ο γυναικείος σύλλογος με μεράκι και αγάπη, προκειμένου να ξυπνήσει συγκινητικές μνήμες στους μεγαλύτερους και να δημιουργήσει όμορφες μνήμες στους νεότερους.

«Στον σύλλογό μας έχουμε αρκετά εγγεγραμμένα μέλη συνεχίζοντας μία συλλογική προσπάθεια πολλών χρόνων. Πέρα από τα τακτικά μέλη όμως, υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις μας, βοηθώντας με προθυμία το έργο μας και φυσικά έχουμε πάντα δίπλα μας το χωριό, τους κατοίκους, οι οποίοι είναι παρόντες σε όλα!», σημειώνει η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Κουιμτζή.

Η ίδια αναφερόμενη στα σχέδια του καλοκαιριού αναφέρει: «αν όλα πάνε καλά και το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες σίγουρα θα οργανώσουμε κάποιες δράσεις στον τόπο μας. Επίσης θα λάβουμε μέρος για ακόμη μία φορά και στο “Kouzina 2022”, το γαστρονομικό γεγονός του δήμου Αριστοτέλη που θα διεξαχθεί τον Μάιο».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός ότι ο γυναικείος σύλλογος του Νεοχωρίου, με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία, διοργανώνει τακτικές αιμοδοσίες, θέτοντας έτσι στη διάθεση των συνανθρώπων μας τις υπηρεσίες της πλέον χρήσιμης Τράπεζας των ημερών μας.

#neoxwri #gunaikeios_sullogos #Aristotelis #chalkidiki