Για τη Ρωσοουκρανική σύρραξη και τις επιπτώσεις της μίλησε ο αντιπεριφεριεάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος στη Σουζάνα Καζάκα και το Xalkidipolitiki. Ο ίδιος συμφώνησε με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή γραμμή στήριξης της Ουκρανίας απόφαση που απορρέει φυσικά από τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

«Σε ανάλογη περίπτωση στη χώρα μας θα ζητούσαμε βοήθεια και θα είχαμε απαίτηση να μας παρασχεθεί», τόνισε. Οι παράπλευρες απώλειες ωστόσο είναι τεράστιες με κύριο επακόλουθο το ενεργειακό κόστος. «Προβλήματα δημιουργούνται σε όλους τους τομείς και στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας, αλλά και στην αγροτική παραγωγή. Οι τιμές των καυσίμων επηρεάζουν τις τιμές λιανικής, και όχι ο πληθωρισμός. Στη Χαλκιδική διανύουμε μια δύσκολη καιρικά χρονιά. Έχει καεί πολύ καύσιμο και ξύλο για να ζεσταθεί ο κόσμος», επεσήμανε μιλώντας για οικογενειακούς προϋπολογισμούς που εκτοξεύονται.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε τις κινήσεις της με τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε όχι όμως με παροχολογία καθώς οι καταστάσεις δεν το επιτρέπουν. «Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να καλυφθεί ένα κενό. Αν υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον μέτρα θα το κάνει η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Γιώργος.

Σταθερά μπροστά η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

Ο αντιπεριφερειάρχης σχολίασε τη σταθερή πρωτιά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. «Το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρατιέται τόσο υψηλά δημοσκοπικά, δείχνει μια εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και της ομάδας του. Ένα κόμμα που διαχειρίζεται με μεγάλη προσπάθεια και σοβαρότητα όλα τα θέματα που προκύπτουν. Μεταναστευτικό, Τουρκικές προκλήσεις, πανδημία και επιπτώσεις της, ακόμη και το άψογο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Έχουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο εξωτερικό και φάνηκε πέρσι με τον τουρισμό παρά τις δυσκολίες της πανδημίας. Δείξαμε μια σωστή διαχείριση σε όλα», τόνισε.

Προβλέψεις για τη φετινή σεζόν

Οι απώλειες των Ρώσων τουριστών δεν θα είναι καταστρεπτικές σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη. «Δεν είναι το νούμερο των Ρώσων ή Ουκρανών επισκεπτών που θα έκανε τη διαφορά στον ελληνικό τουρισμό. Αυτό που θα επηρεάσει είναι η μακροημέρευση του πολέμου. Το κλίμα στις τουριστικές εκθέσεις που πήγαμε ήταν εξαιρετικό για την Ελλάδα και τη Χαλκιδική. Η πορεία αυτή σταμάτησε με την έναρξη του πολέμου χωρίς όμως να έχουμε ακυρώσεις καθώς οι πάντες αναμένουν να τελειώσει ο πόλεμος. Αν λήξει όντως μέσα στον μήνα, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Γιώργος.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι δεν βλέπει πρόωρες εκλογές με εξαίρεση την περίπτωση επείγουσας κατάστασης για τη χώρα. Όπως είπε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα αντιμετωπιστεί το κάθε τί από μια σοβαρή κυβέρνηση όπως αυτή που έχουμε στη χώρα.