Δύο σημαντικές, ιστορικές παρεμβάσεις συμπίπτουν αυτή τη χρονική περίοδο στο δήμο Αριστοτέλη, στη Μητρόπολη: Η ανακαίνιση δύο ιστορικών Ναών, συνδεδεμένων με τη διαδρομή αυτού του τόπου. Το Ιερό Προσκύνημα στη Μεγάλη Παναγία και ο Άγιος Νικόλαος στην Αμμουλιανή “αναπτερώνονται” για να συνεχίσουν την πορεία τους στους αιώνες.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την Ιερά Μητρόπολη μας και ειδικά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο που μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού εξασφάλισαν την χρηματοδότηση του έργου του Προσκυνήματος, και φυσικά στον μεγάλο δωρητή της ανακαίνισης του Αγίου Νικολάου στην Αμμουλιανή, Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο!

Η ικανοποίηση ότι αυτή η γενιά θα παραδώσει “ανακαινισμένα” αυτά τα τιμαλφή της ιστορίας, μας φουσκώνει από υπερηφάνεια και αγαλλίαση και με τιμή τα συμπεριλαμβάνουμε, μαζί με άλλα σπουδαία μνημεία, στα μοναδικά τοπόσημα της προσκυνηματικής διαδρομής αυτού του τόπου», αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.