Μια επιτυχημένη συνταγή παρασκευής γιαουρτιού της γιαγιάς Αγγελικής Καραγιάννη, που στα μέσα του προηγούμενου αιώνα ήταν ξακουστή τσοπάνισσα στην Αρναία, αποτέλεσε το λόγο, την αιτία και το «μυστικό» της επιτυχίας του γιού της Αντώνη, ο οποίος τόλμησε να μετατρέψει το εν λόγω κληροδότημα σε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πρόκειται για τη μονάδα παρασκευής πρόβειου (κυρίως) αλλά και αγελαδινού γιαουρτιού από ολόφρεσκο γάλα, που συλλέγεται σε καθημερινή βάση στα τοπικά βοσκοτόπια του Χολομώντα και του Αριστοτελικού Όρους. Ο Αντώνης επιμελείται ο ίδιος τη συλλογή του γάλακτος, δεδομένου ότι όλη η επιτυχία του εγχειρήματος οφείλεται στην ποιότητα της πρώτης ύλης. Καθώς διαθέτει (και) δικά του κοπάδια, γνωρίζει «από πρώτο χέρι» ότι το γάλα που έρχεται στο εργαστήριο για παστερίωση προέρχεται από ζώα που βόσκουν σε περιοχές natura και πλαγιές ορεινών όγκων που φημίζονται για την άγρια χλωρίδα και τη βιολογική τους ποικιλότητα.
Η συνέχεια απλή: προσθήκη μαγιάς και τοποθέτηση σε ψυγεία για την ωρίμανση.

Η διάθεση του γιαουρτιού στην τοπική αγορά, αλλά και η ζήτησή του από τους ντόπιους τοποθέτησε το γιαούρτι «Αγγελική Καραγιάννη» ψηλά στην προτίμηση των καταναλωτών, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. Η καταγραφή της προετοιμασίας του από το σύνολο του ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού κόσμου κατέταξε το προϊόν στις υψηλότερες θέσεις της λίστας των τοπικών προϊόντων, που δικαίως κατέκτησαν το σήμα ποιότητας «ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη.

Έτσι την επόμενη τουριστική περίοδο θα μπορείτε να το ζητήσετε σε ατομικό πήλινο σκεύος σε εστιατόρια , ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία της περιοχής, μέλη της Αριστοτελικής Σύμπραξης.

#Δήμος_Αριστοτέλη #Γιαούρτι_Αρναίας