Σαν ένα από τα τελευταία «όπλα» της Ουκρανίας απέναντι στους Ρώσους, ακούγεται τις τελευταίες ημέρες η «Λεγεώνα των Ξένων». Συνεχώς στη χώρα φτάνουν εθελοντές αλλά και έμπειροι πρώην στρατιωτικοί για να συνδράμουν με τους Ουκρανούς που μειονεκτούν  μπροστά στον στρατό του Πούτιν. Μάλιστα, με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας έγινε γνωστό πως συγκροτείται η «Λεγεώνα των Ξένων» και ήδη υπολογίζεται πως οι ξένοι στρατιώτες φτάνουν τους περίπου 20 χιλιάδες.

Η «Λεγεώνα των Ξένων», όμως, είναι γνωστή ως στρατιωτικό μισθοφορικό σώμα και όχι ως τον όρο που χρησιμοποιείται τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, το σκληρό σώμα μισθοφόρων ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου το 1831. Το μοναδικό «παράρτημα» των Γάλλων Λεγεωνάριων βρίσκεται στην Ισπανία. Πρόκειται για ένα «στρατόπεδο» που μπορεί να καταταγεί όποιος θέλει ανεξαρτήτως εθνικότητας. Ένας από τους μύθους είναι ότι η Λεγεώνα αποτελεί καταφύγιο για στυγνούς εγκληματίες, καθώς όσοι πάνε εκεί μπορούν να αλλάξουν όνομα και να αποκτήσουν νέα ζωή: αυτή του μισθοφόρου στρατιώτη.

Μία ζωή που αναζήτησε στην ηλικία των 20 και ο Άγγελος Τσορμπατζόγλου που σήμερα υπηρετεί στον 2ο σταθμό της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη. «Όταν πήγα στη Μασσαλία, είδα μία διαφήμιση για την Λεγεώνα στο σιδηροδρομικό σταθμό. Μπήκα σε ένα ταξί και του ζήτησα να με πάει σε αυτούς. Έφτασα σε ένα παλιό οχυρό, μπήκα στο γραφείο κατάταξης και με οδήγησαν σε ένα προάστιο, στο Aubagne, όπου είναι η έδρα του πρώτου συντάγματος. Εκεί παραδίδεις προσωπικά αντικείμενα, εξετάζουν τα χαρτιά σου και σου δίνουν μία φόρμα. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει μερικές ημέρες αλλά η μισθοδοσία σου αρχίζει αμέσως, ανεξάρτητα αν γίνεις δεκτός. Αν είσαι καταζητούμενος και βαρυποινίτης, δεν σε δέχονται» λέει στο makthes.gr, καταρρίπτοντας ήδη έναν από τους μύθους για την Λεγεώνα των Ξένων. «Μπορείς να αλλάξεις το όνομα σου αλλά έπειτα θα σου απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα» σημειώνει.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια