Στάση αναμονής τηρεί ο δήμος Αριστοτέλη στον τουρισμό στο πλαίσιο της επιφυλακτικότητας που επικρατεί διεθνώς για τα ταξίδια. Η Μαρία Πάππα, υπεύθυνη τουριστικών θεμάτων του δήμου, πρόσφατα συμμετείχε σε αποστολή σε Σκωτία και Ιρλανδία που διαπιστώθηκαν τα παραπάνω χαρακτηριστικά από τους εν δυνάμει τουρίστες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν σημειώνονται ακυρώσεις, λόγω της αίσθησης ότι η εμπόλεμη σύρραξη θα τελειώσει γρήγορα.

Ο δήμος Αριστοτέλη αλλάζοντας τον προσανατολισμό του, στράφηκε φέτος σε Γαλλία και Ιταλία, Παράλληλα σε Αγία Πετρούπολη, Κατάρ, Ελβετία, Ισπανία και Πορτογαλία. Από τις αποστολές δεν έλειψαν και χώρες όπως η Δανία και η Σουηδία. Όπως τόνισε η κ. Πάππα, η κάθε αγορά μελετήθηκε πολύ προσεκτικά και ακολουθήθηκε η πολιτικής της πολυδιάστατης εξεύρεσης αγορών και όχι μονοθεματικά.

Στη περιοχή του δήμου έχουν δημιουργηθεί 18 τουριστικές μορφές ώστε σε κάθε χώρα να προτείνεται ένα διαφορετικό προϊόν για τα αντίστοιχα ενδιαφέροντα. «Πρέπει να υπάρχει δυνατότητα επιλογών γι’ αυτό στρεφόμαστε σε πολλές αγορές. Δεν εγκαταλείπουμε όμως την Αγία Πετρούπολη, που είχαμε σχεδιάσει να φιλοξενήσουμε το Πάσχα με τον αδελφοποιημένο δήμο. Απλώς μεταθέτουμε χρονικά τα σχέδιά μας», τόνισε η κ. Πάππα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι επιχειρηματίες του δήμου και οι άνθρωποι του τουρισμού μπορούν απόλυτα να στηρίξουν τις νέες αγορές και τις απαιτήσεις που δημιουργούνται. Την ίδια στιγμή ο δήμος έχει φροντίσει ώστε ιστορικά και άλλα σημεία αναφοράς να διαφημίσουν τον τόπο σε όλες τις χώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Διώρυγα του Ξέρξη, οι περιπατητικές διαδρομές, το Παλαιοχώρι του Ζορμπά. «Ακόμη και τα Μαντεμοχώρια πολύ γνωστά στη Ρουμανία αποτελούν πόλο έλξης. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν», καταλήγει η κ. Πάππα.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις Εξι Βρυσες”Restaurant-Bar”