Αποτελέσματα που δεν καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες, έφερε η έκτακτη συνάντηση των δημάρχων στην Αθήνα, στην οποία παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε για μια έκτακτη ΚΑΠ στους δήμους σε δύο δόσεις, αλλά όπως τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς ρεύματος. Το λουκέτο των δήμων και των ΔΕΥΑ, είτε είναι προ των πυλών, είτε πρέπει να μπει προειδοποιητικά, σύμφωνα με τον κ. Ντέμπλα, ώστε να καταλάβει η κυβέρνηση ότι το πρόβλημα βιωσιμότητάς τους είναι σοβαρό. Απαντήσεις δεν δόθηκαν στους δήμους ούτε όσον αφορά το πρόγραμμα Α. Τρίτσης, αλλά ούτε για την αναθεώρηση που ζητούν οι εργολάβοι δημοσίων έργων, λόγω αύξησης των πρώτων υλών.

Χρήματα για τη γέφυρα της Συκιάς

Ένα εκατομμύριο, 308 χιλιάδες ευρώ είναι χρήματα που υπάρχουν ήδη για τη γέφυρα της Συκιάς. Ένα έργο το οποίο πρόλαβαν οι καιρικές συνθήκες που «γκρέμισαν» το υπάρχον κομμάτι της γέφυρας, και αναγκαστικά κινήθηκαν οι διαδικασίες γρήγορα για την εκτέλεση του έργου.

Πρόσφυγες από την Ουκρανία

Το άνοιγμα του ξενοδοχείου Σιθωνία στο Πόρτο Καρράς για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων ανακοίνωσε ο Ιβάν Σαββίδης όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο δήμος από την πλευρά του κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει κάποιες οικογένειες που έφτασαν σε χωριά της περιοχής. Μεγάλη είναι και η πρωτοβουλία ιδιωτών που προσφέρουν βοήθεια.

Πρόγραμμα Α. Τρίτσης

Στο ποσοστό του 97 τοις εκατό φτάνει η απορροφητικότητα του δήμου Σιθωνίας, ο οποίος ζήτησε άλλα δύο έργα, αλλά «μπήκε» σε αναμονή ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και άλλων δήμων. Όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Ντέμπλας, τα έργα που εντάχτηκαν στο πρόγραμμα ήδη δημοπρατήθηκαν. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι εργολάβοι δεν ξεκινούν την εκτέλεση των έργων ούτε συνεχίζουν κάποια από αυτά λόγο υψηλού κόστους στα υλικά.

Αδιανέμητα Σάρτης

Στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ενταγμένα δύο έργα του δήμου Σιθωνίας, Ο δήμαρχος Σιθωνίας, αναφέρθηκε σε αυτά απευθυνόμενος στον Υπουργό κ. Γεωργαντά, τονίζοντας ότι τα έργα δεν δημοπρατούνται λόγω έλλειψης προσωπικού στο δασαρχείο ώστε να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης. Ο δήμος ζήτησε τα δύο αυτά έργα του Δασαρχείου να περιέλθουν στον δήμο Σιθωνίας, με προγραμματική σύμβαση, ώστε να τα δημοπρατήσει ο δήμος. Ο κ. Γεωργαντάς ακόμη, δεσμεύτηκε να εξετάσει και το αίτημα του δήμου για τα αδιανέμητα οικόπεδα της Σάρτης.

Τέλος την ερχόμενη Τετάρτη, θα συζητηθεί το θέμα του κόμβου της Νικήτης όπου εκκρεμεί το αποτέλεσμα των παρατηρήσεων που είχε υποβάλλει επί της αρχικής μελέτης η ΠΚΜ. Την Τετάρτη θα παρουσιαστεί η υδρολογική μελέτης στις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕΧ.