Εκδήλωση βράβευσης των μαθητών – μαθητριών που έλαβαν μέρος στον Παγχαλκιδικό  διαγωνισμό για την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης  στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Κοτσάνης μίλησε για τη συμβολή της Χαλκιδικής στην Ελληνική Επανάσταση. «Η Χαλκιδική έδωσε πρώτη στη Μακεδονία τις μάχες με κορυφαίο γεγονός το πρώτο ολοκαύτωμα του αγώνα του 1821, στην Κασσάνδρα», τόνισε.

Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα παιδιά έδωσε ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, που επίσης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν την προσπάθεια. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας τόνισε ότι κάνει προσπαθεί απευθυνόμενος προς το Υπουργείο Παιδείας να κατοχυρώσει ότι η Επανάσταση της Χαλκιδικής θα πάρει τη θέση που της αξίζει στα εκπαιδευτικά βιβλία.

«Εκείνη η γενιά των Χαλκιδικιωτών δεν πέρασε απλά από την ιστορία. Άφησε το στίγμα της στα γεγονότα», σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος. Ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρήστος Βορδός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ήρωες της Επανάστασης στη Χαλκιδική. Τα δικά του συγχαρητήρια έδωσε και ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, τόσο στον Παγχαλκιδικό Σύλλογο και τους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές που βραβεύτηκαν.