Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της υπαίθριας πινακοθήκης στα Νέα Μουδανιά στον τοίχο του Τεχνικού Λυκείου των Νέων Μουδανιών, με θέμα την Επανάσταση στη Χαλκιδική, η οποία θεωρείται λιγότερη ως καθόλου ειπωμένη στη βάση των σχολικών βιβλίων.

“Προχωρήσαμε στην υπαίθρια πινακοθήκη για να είναι προσβάσιμη σε όλους. Η Επανάσταση στη Χαλκιδική θεωρείται αδικημένη καθώς δεν της έχει αφιερωθεί ο απαραίτητος χώρος στα σχολικά εγχειρίδια. Αν δεν ξέρεις ιστορία, χάνεις τις ρίζες σου. Έτσι, ο δήμος Νέας Προποντίδας με τη δημιουργία της υπαίθριας πινακοθήκης δίνει την ευκαιρία σε όλους να διαβάσουν και να μελετήσουν την επανάσταση στη Χαλκιδική μέσα από την εικόνα. Ο καθημερινός μας αγώνας που είναι σε διαφορετικό επίπεδο από εκείνη την εποχή, θα πρέπει να αντλεί δύναμη και κουράγιο για να ανταπεξέλθουμε στις σημερινές δυσκολίες.” δήλωσε χαρακτηριστικά στη Χαλκιδική Πολιτική ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς.

Στα εγκαίνια της πινακοθήκης καθώς και στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος.

“Δε θα πάψουμε ποτέ να λέμε ότι πρέπει να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει στην ιστορία. Γίνεται ένας πολύ μεγάλος αγώνας από όλους τους φορείς, πιστεύοντας ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος,” τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος.

Φέτος γιορτάζονται τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και με αφορμή το γεγονός αυτό, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς πρότεινε να δημιουργηθεί και μια πινακοθήκη με θέμα τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Αναλυτικά, το βίντεο :

#Χαλκιδική #Δήμος_Νέας_Προποντίδας #Πινακοθήκη #Μικρασιατική_Καταστροφή #Επανάσταση_Χαλκιδικής