Σε τρεις ηπείρους θα… ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα τα δημοφιλή κρασιά που παράγονται από τους αμπελώνες του Αγίου Όρους, με στόχο να ενισχυθεί η εξαγωγική δραστηριότητά του σε αγορές στόχους με ελληνικό στοιχείο, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Καναδάς, η Αγγλία και η Αυστραλία.

Το εγχείρημα αναλαμβάνει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από την πορεία του θα εξαρτηθεί η δυνατότητα ευρύτερης προώθησης της παραγωγής κρασιού της περιφέρειας, όπου ως γνωστόν δραστηριοποιούνται εκατοντάδες παραγωγοί δεκάδων ποικιλιών αμπελιού.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος, η προώθηση κρασιών του Αγίου Όρους σε τρίτες χώρες θα γίνει στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο είναι κατά 100% χρηματοδοτούμενο ενώ η Περιφέρεια, από την πλευρά της θα καλύψει ένα τμήμα των ταξιδιωτικών εξόδων.

Η σημασία μάλιστα του προγράμματος, σύμφωνα και με τον προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας, Κώστα Μιχαηλίδη, είναι μεγάλη καθώς είναι η πρώτη φορά που καλύπτεται η χρηματοδότηση σε ποσοστό 100% για να προβληθεί μια συγκεκριμένη περιοχή μέσα από τα κρασιά ΠΓΕ (Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης) του Αγίου Όρους.

«Τα κρασιά με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης Αγίου Όρους, παρότι έχουν αρκετά μεγάλη παραγωγή, δεν έχουν τόσο μεγάλες εξαγωγές στις περιοχές των τεσσάρων αγγλοσαξωνικών χωρών που επιλέχθηκαν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια