Ιωσήφ

Γιγαντώνεται η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τον μικρό Ιωσήφ που κατάγεται από τον Στανό Χαλκιδικής και έχει διαγνωστεί με νευροβλάστωμα. Ο μικρούλης Ιωσήφ ζει στην Πολωνία με την Ελληνίδα μητέρα του και τον Πολωνό πατέρα. Η κινητοποίηση είναι τεράστια και στις δύο χώρες, Ελλάδα και Πολωνία και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο μέρα με τη μέρα ώστε να βρεθούν τα χρήματα για τη θεραπεία του μικρού.

Λόγω της δυσκολίας της πάθησης, ο μικρός καλείται να ταξιδέψει στην Αμερική, όπου Έλληνας χειρούργος εκεί μπορεί να αναλάβει τη σπάνια περίπτωση της νόσου. Τα ποσά είναι υπέρογκα και για το λόγο αυτό γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συγκεντρωθούν χρήματα. Μάλιστα στην Ελλάδα υπάρχει κινητικότητα ώστε να ανοίξει ερανικός λογαριασμός, το συντομότερο δυνατό, όπως μας είπε η μητέρα του Ιωσήφ. Η ίδια ευχαριστεί όλο τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και την κινητοποίηση που ξεκίνησε.

Από τα Βασιλικά, ο πρόεδρος της κοινότητας Αστέριος Καρακώττας έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης όπου κι εκεί υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση. Σημειώνεται ότι από τα Βασιλικά κατάγεται η Ελληνίδα γιαγιά του μικρού και από τον Στανό ο Έλληνας παππούς του.

διαβάστε ακόμη:

Κοινότητα Στανού: Όλοι μαζί μια γροθιά για τον μικρό Ιωσήφ