Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Βαγιωνάς Γεώργιος μιλάει στο Xalkidiki Politiki και στην Σουζάνα Καζάκα για θέματα της καθημερινότητας και της επικαιρότητας που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Επίσης, αναφέρεται στο Φράγμα του Χαβρία καθώς και στην υποψηφιότητα του στις εκλογές.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής φάνηκε να εισπράττει ικανοποίηση από τους πολίτες για τα “στοχευμένα” όπως είπε μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας. “Αυτό που λέμε το κάνουμε. Ωστόσο, πρέπει να αναβαθμιστούμε και από τους διεθνείς οίκους ταμειακά. Εντός του μήνα Απριλίου θα εξοφλήσουμε και θα απαλλαγούμε από το ΔΝΤ και κάθε ουρά των μνημονίων”, τόνισε.

Ο κ. Βαγιωνάς απάντησε και στις βολές που δέχεται η κυβέρνηση για την άρνησή της να μειώσει τον ειδικό φόρο καυσίμων λέγοντας ότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα ήταν στοχευμένη και θα ανακούφιζε εξίσου τους έχοντες με τους μη έχοντες. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι αρκετοί ακόμη αισχροκερδούν και διαφεύγουν των φόρων, αλλά γίνονται σοβαρές κινήσεις για να αλλάξει αυτό.

“Θα έχουμε στέρηση εισοδήματος αναλογικά με την αύξηση στο καλάθι της νοικοκυράς. Προσπαθούμε να το σταθεροποιήσουμε για να μην ξεφύγει η κατάσταση, καθώς η εμπόλεμη κατάσταση δεν θα τερματιστεί πολύ σύντομα”, δήλωσε ο κ. Βαγιωνάς.

Ο βουλευτής απάντησε και για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης λόγω αύξησης του ενεργειακού κόστους. Όπως απάντησε, δικαίως διαμαρτύρονται ως έναν βαθμό, αλλά έγινε μεγάλο βήμα ανακούφισης με την έλευση προσωπικού. “Κατανοώ και τους εργολάβους που φρενάρουν τα έργα λόγω ακρίβειας αλλά ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις”, είπε.

Για το Φράγμα Χαβρία

Ο κ. Βαγιωνάς εκτίμησε ότι θα έχουμε τις δεσμευτικές προσφορές ως το τέλος του καλοκαιριού για το Φράγμα του Χαβρία που είναι το μεγαλύτερο έργο για το νομό τελευταία.

Για τις εκλογές

Αποκαλύπτοντας ότι σε λίγες μέρες μπαίνει στο 83ο έτος της ηλικίας του, ο κ. Βαγιωνάς μίλησε για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, λέγοντας ότι είναι παρών στις εκλογές θεού θέλοντος, και έχοντας υγεία, καθώς όπως είπε θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στη Χαλκιδική, κάτι που είναι ο μόνος του σκοπός.

Αναλυτικά, η ζωντανή μετάδοση:

#Χαλκιδική #Βαγιωνάς #Επικαιρότητα #Φράγμα_Χαβρία #Εκλογές #Νέα_Δημοκρατία