Η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον νομό Χαλκιδικής συνεχίζει δυναμικά την άρτια υποστήριξη και την ολοκληρωμένη διαχείριση αναπτυξιακών δράσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση του επιχειρείν. Μέσα από προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποσκοπεί στη στήριξη τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας, στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και στην οικονομική ανάπτυξη του νομού.

Πρόκειται για μια ανώνυμη εταιρία που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα, συνεχίζει να βρίσκεται σε μια πολύ καλή οικονομική κατάσταση, απορροφώντας κάθε δυνατό κονδύλιο.

Μάλιστα λόγω της δυναμικής παρουσίας στα αναπτυξιακά δρώμενα του νομού η μετεξέλιξη της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ σε αναπτυξιακό οργανισμό, δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία, ύστερα και από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να αναλάβει μεγάλα έργα που αφορούν τους δήμους και την Περιφέρεια (ΠΕΧ).

Μιλώντας στο XalkidikiPolitiki, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ, Γιώργος Πασαλής υπογραμμίζει πως «η Αναπτυξιακή του νομού από την ίδρυσή της έως και σήμερα έχει διαχειριστεί εκατοντάδες προγράμματα και δράσεις, στηρίζοντας έμπρακτα όχι μόνο την τοπική και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που αποτελούν την πραγματική οικονομία του τόπου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο μετοχικό κεφάλαιό της περιλαμβάνονται -έχοντας κοινούς σκοπούς και στόχους- διάφοροι εταίροι με κύριους τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού.

«Αυτή τη στιγμή υπογράφουμε συμβάσεις με δήμους για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε κάποια έργα που θέλουν», λέει ο κ. Πασαλής, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχουν πάρα πολλά έργα στήριξης προς την αυτοδιοίκηση είτε από το «Α. Τρίτσης» είτε από άλλα προγράμματα…,ενώ τονίζει: «η αγορά στη Θεσσαλονίκη είναι πανάκριβη,  σαν να μπαίνεις συνέταιρος στα έργα των δήμων. Επιθυμία δική μας είναι να βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τους δήμους της Χαλκιδικής, όπως βοηθάνε και αυτοί εμάς. Δεν είμαστε μια εταιρεία ή ένας οργανισμός ο οποίος είναι επικερδής από την άποψη ότι στοχεύουμε στο κέρδος. Οι δήμοι είναι μέτοχοί μας. Αν και δεχτήκαμε προτάσεις συνεργασίας από αρκετούς δήμους εκτός νομού, επιμένουμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους φορείς εδώ για το κοινό καλό που στοχεύει στην προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη Χαλκιδική».

Το διάστημα αυτό ο Αναπτυξιακός Οργανισμός υλοποιεί το «μεγάλο» πρόγραμμα Leader που αφορά όλη τη Χαλκιδική. Το πρόγραμμα είχε 52 επενδυτές και ήδη βρίσκεται προς υλοποίηση. Ένα δεύτερο πρόγραμμα που βρίσκεται σε περίοδο επιλογής των υποψηφίων είναι το πρόγραμμα «Αλιείας» το οποίο σύμφωνα με τον κ. Πασαλή είχε 84 υποψήφιους επενδυτές και αφορά ειδικές περιοχές του νομού: «Εδώ στη Χαλκιδική υπάρχει τρομερή ζήτηση με τις επενδύσεις να αυξάνονται. Ο τόπος είναι ευλογημένος, το τουριστικό ρεύμα σημειώνει συνεχή ανοδική πορεία, οπότε πιστεύω πως σίγουρα θα υπάρξουν επενδυτές που θα ευνοηθούν από τα προγράμματά μας», δηλώνει.

Πάντως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του αναπτυξιακού οργανισμού Χαλκιδικής, η εταιρεία δεν περιορίζεται μόνο σε έργα, αλλά συμμετέχει και σε δράσεις μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομία του νομού: «Μια ομάδα επιχειρηματιών από τη Λετονία ήρθαν στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην Αρναία μαζί με τους σεφ τους, ώστε να μας παρουσιάσουν την κουζίνα της χώρας τους. Αυτό σημαίνει ότι μια νέα αγορά όπως είναι η Λετονία και με τη βοήθεια του δήμου Αριστοτέλη, γνώρισε την βόρεια Χαλκιδική και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις, υποσχόμενοι πολλά».


«Η νέα αναπτυξιακή περίοδος έχει ήδη αρχίσει. Είμαστε πανέτοιμοι να προχωρήσουμε, με πολλή δουλειά, ποιότητα και καλές συνεργασίες, για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Χαλκιδικής. Το «στοίχημα» αυτό, μπορούμε να το κερδίσουμε, όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας», κατέληξε ο ίδιος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του, χωρίς τους οποίους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.

#anaptuksiakos_organismos #erga #xrimatodotisi #ependuseis #dimoi #perifereia #stiriksi #pasalis #proedros #chalkidiki