Η Κίνα έχει στείλει εκτάκτως πάνω από 10.000 υγειονομικούς από όλη τη χώρα στη Σαγκάη, συμπεριλαμβανομένων 2.000 στρατιωτικών ιατρών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία κορωνοϊού που έχει ξεσπάσει στην πόλη.

Τη Δευτέρα διενεργήθηκαν μαζικά τεστ στους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης, με τα περιοριστικά μέτρα τύπου lockdown να υφίστανται για δεύτερη βδομάδα. Το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Σαγκάης, που υποτίθεται ότι θα άνοιγε ξανά την περασμένη Παρασκευή, παρέμεινε σε lockdown μαζί με το δυτικό μισό της πόλης.

Στην πόλη πλέον παρατηρείται το χειρότερο «ξέσπασμα» κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα. Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 13.000 νέα κρούσματα. Χιλιάδες κάτοικοι της Σανγκάης έχουν σταλεί σε εγκαταστάσεις «κεντρικής καραντίνας» αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, είτε εμφανίζουν συμπτώματα είτε όχι.

Αν και πολλά εργοστάσια και χρηματοπιστωτικές εταιρείες συνεχίζουν να λειτουργούν με προϋπόθεση οι υπάλληλοι να είναι απομονωμένοι ή σε τηλεργασία, αυξάνεται η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις που φέρνουν τα μέτρα περιορισμού καθώς η Σαγκάη θεωρείται οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Αργά χθες Δευτέρα οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι από σήμερα θα επιβληθούν περισσότεροι περιορισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την αναστολή της λειτουργίας και άλλων γραμμών του μετρό.

Πολίτες εξακολουθούν να εκφράζουν την ανησυχία τους για τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί στην πόλη και να αναρτούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: lifo