Σε περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων προχώρησε η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών.

Η τροπολογία κατατέθηκε  στο νομοσχέδιο για Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης. Τα χρήματα της ενίσχυσης, όπως είπε σε παρέμβασή του στη Βουλή ο κ. Γεωργαντάς, θα ξεπεράσουν τα 45 εκατ. ευρώ, θα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα και θα καθοριστούν επί ποσοστού του τζίρου του 2021.

Την ψήφιση της τροπολογίας θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τους όρους και τη διαδικασία καταβολής της ενίσχυσης με στόχο να γίνει πριν από το Πάσχα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν επαρκεί ως μέτρο το παραπάνω, εξέφρασε ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, Άγγελος Τσιαρτσιαφλής, καθώς όπως είπε, η χρονιά δεν ήταν για όλους καλή, αν υπολογίσουμε το τελευταίο εξάμηνο του 2021. “Η δική μας παραγωγική χρονιά, η γαλακτική περίοδος, είναι από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούλιο το αργότερο, κάτι που συνεπάγεται μικρά ποσά τη στιγμή που η κυβέρνηση υπολογίζει τους τελευταίους έξι μήνες του έτους. Το τελευταίο εξάμηνο του 2021 δεν θα δώσει σε όλους χρήματα, παρά μόνο σε εκείνους που είχαν σφαγές τον Δεκέμβριο”, τόνισε ο ίδιος.

Να σημειωθεί δε, ότι το αίτημα της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών αφορούσε το τελευταίο εξάμηνο του 2021 με 6 τοις εκατό, τη στιγμή που η κυβέρνηση θα έδινε 6 τοις εκατό για το τελευταίο τρίμηνο. Τελικά το Υπουργείο φαίνεται πως βρήκε τη “χρυσή τομή” να δώσεις ενισχύσεις 4% για τους έξι τελευταίους μήνες του περασμένου έτους.