Στο δημαρχείο Πολυγύρου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Γενικός Διευθυντής Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, Αντώνης Κοτσώνης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την ανάπτυξη των αρδευτικών δικτύων στην Ορμύλια. Η πίστωση, άνω των 3 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό Κ. Καραμανλή, και είναι δεσμευμένα, οδηγεί στο επόμενο  βήμα των μελετών, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες μερίμνησαν σύμφωνα με τον δήμαρχο, ώστε να μην γίνει κανένα λάθος στο εν λόγω έργο που θεωρείται κρίσιμο για την Ορμύλια. «Θέλουμε το έργο να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Φράγματος Χαβρία ώστε στο μέλλον να μην υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης της Ορμύλιας ούτε υφαλμύρωσης», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Βρίσκομαι εδώ έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κοτσώνης αναφερόμενος στη χρόνια συνεργασία που έχει με τον κ. Ζωγράφο. Όπως είπε για το Φράγμα Χαβρία, εξελίσσεται ο ανταγωνιστικός διάλογος στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας. Στην παρούσα φάση στο επίκεντρο είναι η μελέτη για την άρδευση του κάμπου της Ορμύλιας, που όπως τόνισε ο κ. Κοτσώνης, θα λάβει ένα ποσοστό νερού από το φράγμα του Χαβρία. «Θα εντοπίσουμε τυχόν αδυναμίες στις δικές μας προτάσεις και θα ακούσουμε τα αιτήματα του δήμου, ώστε το Φράγμα του Χαβρία να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, στο ποσοστό που αναλογεί το κομμάτι της άρδευσης, με δεδομένο ότι το Φράγμα προορίζεται για την ύδρευση», δήλωσε τέλος ο Γενικός Διευθυντής.