Επίσκεψη στο δημαρχείο Σιθωνίας πραγματοποίησε εχθές ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας Νικολάε Ντα Ντίμα, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του δήμου Σιθωνίας και την περαιτέρω προώθηση από την προξενική αρχή της Χαλκιδικής και δη της Σιθωνίας, έτσι ώστε να καταστεί πρώτος πανελλήνιος προορισμός των ρουμάνων επισκεπτών.

Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που διήρκησε περίπου μία ώρα, θέματα πολιτισμού, τουρισμού αλλά και επιχειρηματικότητας.

Μιλώντας στο XalkidikiPolitiki ο δήμαρχος Σιθωνίας, για τη χθεσινή συνάντηση υπογράμμισε πως «κύριο μέλημα του δήμου είναι και θα συνεχίσει να είναι η προώθηση της Σιθωνίας και του τουριστικού μας πλούτου».

«Χιλιάδες Ρουμάνοι επιλέγουν τον δήμο Σιθωνίας για τος διακοπές τους, συμβάλλοντας εποικοδομητικά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Η Ρουμανία είναι μία χώρα φιλική προς την Ελλάδα, ένας αξιοπρεπής λαός που συμβιώνει απόλυτα με τους ντόπιους κατοίκους του δήμου μας και προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία», είπε ο κ. Ντέμπλας ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών: «Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρουμανίας βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, το οποίο οφείλεται στους ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο πλευρών, αλλά και στο γεγονός ότι οι δύο χώρες είναι εταίροι και σύμμαχοι, σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, αντίστοιχα».

Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας Νικολάε Ντα Ντίμα, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή, καθώς και για την άριστη επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον προς όφελος των πολιτών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης και Νίκος Χριστοδούλου, καθώς και ο πρόεδρος επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων του νομού, Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.