Αλλάζουν σταδιακά μικρές πτυχές της καθημερινότητας στη Χαλκιδική από επαγγελματίες του τουρισμού μέχρι την αυτοδιοίκηση, καθώς όπως κάθε άλλη χρονιά – προ κορωνοϊού – το Πάσχα σηματοδοτεί την έναρξης της θερινής σεζόν. Επί ποδός είναι συνεργεία καθαρισμού στους δρόμους, αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και εστίασης. Επί ποδός και τα συνεργεία των εργολάβων για τις οδικές παρεμβάσεις όπως το ορφανό χιλιόμετρο που γρήγορα-γρήγορα να παραδοθεί.

Η Χαλκιδική μπορεί να μην αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τις Πασχαλινές εξορμήσεις στη χώρα, αλλά δεν παύει να έχει τις φυσικές ομορφιές της που την άνοιξη με τον μικρό αριθμό επισκεπτών (χωρίς μποτιλιάρισμα, καθαρές θάλασσες και ακτές) είναι ακόμη πιο θελκτικές.

Οι ετοιμασίες όμως είναι εντατικές και ορθώς φυσικά αν θέλει ο νομός να κερδίσει το στοίχημα σε μια δύσκολη χρονιά, όχι λόγω covid αυτή τη φορά, αλλά λόγω πολέμου. Εξάλλου η ηλιοφάνεια έβγαλε τους τολμηρούς στη θάλασσα για τα πρώτα μπάνια. Κι αυτό ακριβώς είναι στοιχείο της Χαλκιδικής, που ακόμη και τα νησιά ζηλεύουν. Τα ζεστά νερά. Μπάνια στη θάλασσα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.