Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει στις 19 και 20 Απριλίου ο τομέας κοινωνικών δράσεων του δήμου Πολυγύρου. H Ειδική σύμβουλος Κοινωνικών Δράσεων του Δήμου Πολυγύρου Έφη Κελιαφάνου μιλά με τη Σουζάνα Καζάκα και αναφέρει ότι κάθε χρόνο η συμμετοχή είναι μεγάλη στην αιμοδοσία, γεγονός που δείχνει ότι ο κόσμος έχει συστρατευτεί πλέον με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής.

«Ο κόσμος βλέπει ότι η τράπεζα αίματος του δήμου είναι δική τους. Το ξέρουν και τη χρησιμοποιούν όποτε υπάρχει ανάγκη. Και το Γενικό Νοσοκομείο δεν μας λέει ποτέ όχι σε μια αιμοδοτική εξόρμηση», τονίζει η ίδια.

Στο Γυμνάσιο Πολυγύρου, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη από τις 9 το πρωί και ως τις 3 το μεσημέρι θα μπορεί να προσέρχεται ο κόσμος στην εθελοντική αιμοδοσία. «Θα είναι μια μικρή γιορτή για μας, είναι όλοι χαρούμενοι όταν δίνουν αίμα. Παράλληλα να πούμε ότι τη Μ. Δευτέρα θα στηθούν στον δήμο και τα Καλάθια Αγάπης όπου ο κάθε δημότης μπορεί να προσφέρει αυτά που μπορεί. Ένα καλάθι θα υπάρχει στο δημαρχείο και ένα στα παλαιά δικαστήρια», δήλωσε η κ. Κελιαφάνου.

Να σημειωθεί ότι στην περσινή αντίστοιχη αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν πάνω από 300 φιάλες, αριθμός που καλούνται φέτος οι δημότες να ξεπεράσουν.