Η ένταξη νέων έργων υποδομής σε χρηματοδοτικά προγράμματα είναι βασική προτεραιότητα του δήμου Αριστοτέλη, παρά τις γενικές δυσκολίες ολοκλήρωσης συμβασιοποιημένων έργων, που παρατηρούνται αυτό το διάστημα λόγω συγκυριών.

«Ο δήμος Αριστοτέλη, πέρα από τις εντάξεις που έχει υποβάλλει και πετύχει σε διάφορα προγράμματα ως τώρα, έρχεται σήμερα να υποβάλλει νέα έργα 12 εκατ. ευρώ σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία», τονίζει ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος.

Σε πρώτη φάση, όπως επισημαίνει ο ίδιος, ο δήμος υπέβαλε στο Ταμείο Ανάκαμψης δύο σημαντικά έργα ανάπλασης συνολικής αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ. Το πρώτο αφορά την ανάπλαση της πλατείας δημαρχείου της Ιερισσού, τη συνολική έκταση δηλαδή μπροστά από το δημαρχείο, έργο αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ, που θα κινηθεί παράλληλα με τις αναπλάσεις στις δύο κάθετες κεντρικές οδούς της Ιερισσού. Ταυτόχρονα υπεβλήθη πρόταση για την ανάπλαση της κεντρικής οδού της Ολυμπιάδας και μέρους της πλατείας του χωριού που δεν είχε ενταχθεί στο Leader Αλιείας. Επίσης έργο 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας του ΥΠΑΑΤ υπεβλήθη πρόταση για τον δρόμο από την περιοχή Σταυροδρόμια (είσοδος Μ. Παναγίας) ως τα όρια του δήμου με την Πλανά Πολυγύρου, έκτασης 3,5 χλμ. και κόστους 1 εκατομ. ευρώ, έργο που θα εξασφαλίσει πρόσβαση σε πολλούς ενδιαφερόμενους. Επίσης στη Μ. Παναγία υπεβλήθη πρόταση στο Πράσινη Ταμείο για την ανάπλαση περιπατητικής διαδρομής, ύψους 500 χιλ. ευρώ.

Είναι εξίσου σημαντική η παρέμβαση, που έχει έτοιμη μελέτη ήδη, και αφορά τη μονάδα απονιτροποίησης στο Στανό. «Εφόσον ενταχθεί ο δήμος μας στο πρόγραμμα, θα καταφέρουμε να καθαρίσουμε τη γεώτρηση από τα νιτρικά και θα λύσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα για τον Στανό», επισημαίνει ο δήμαρχος.

Τέλος πολύ σημαντική παρέμβαση υποδομής κρίνεται αυτή στο Νεοχώρι που αφορά το αποχετευτικό δίκτυο, έργο της τάξης των 5 εκατ. ευρώ βάσει του οποίου θα γίνει διαχωρισμός λυμάτων και ομβρίων υδάτων και θα συνδέσει το Νεοχώρι με τον βιολογικό σταθμό Παλαιοχωρίου. «Σπουδαίο έργο που θα συνεισφέρει στην απορρύπανση του Χαβρία και θα προσφέρει καθαρό, από αστικά λύματα νερό, στο Φράγμα Χαβρία», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη.

«Ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν το έργο μας να φανεί και σε αυτή τη θητεία για να ολοκληρωθεί στην επόμενη», κατέληξε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.