Πολιτικές δράσεις εν όψει του συνέδριου και της αυτοοργάνωσης πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στη Χαλκιδική το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Κλιμάκιο με επικεφαλής τη βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών–Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο, Νάντια Γιαννακοπούλου συνοδευόμενη από τον βουλευτή Χαλκιδικής και επικεφαλής της Επιτροπής για την αυτοοργάνωση της παράταξης, Απόστολο Πάνα καθώς και από μέλη της νομαρχιακής επιτροπής επισκέφτηκε αυτοδιοικητικούς όπως επίσης και φορείς του τόπου.

Όπως τόνισε ο βουλευτής Απ. Πάνας μιλώντας στο XalkidikiPolitiki, ο συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο της προσυνεδριακής αυτοοργάνωσης τού ανατέθηκε από τον πρόεδρο του κινήματος Ν. Ανδρουλάκη, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να έχει περιδιαβεί αρκετούς νομούς. «Η Χαλκιδική δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τα δρώμενα και φάνηκε αυτό από το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου προ μηνών», τόνισε ο κ. Πάνας. «Η Χαλκιδική θέλει να συμμετέχει στις διαδικασίες μας και στις συναντήσεις και σε κάθε εκδήλωση. Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο σε όλη την Ελλάδα, αλλά στη Χαλκιδική είμαι σίγουρος ότι θα αποτυπωθεί και στις κάλπες όταν γίνουν εκλογές», σημείωσε ο κ. Πάνας παραθέτοντας  τα ποσοστά των περασμένων εκλογών. «Δεν θέλω να βάλω κάπου τον πήχη αλλά νομίζω ότι με την εκλογή των νέων οργάνων που καθυστέρησαν και με το συνέδριο που θα έχουμε, η παράταξη θα συσπειρωθεί», κατέληξε.

Την ίδια μέρα έλαβε χώρα ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Νέας Προποντίδας στα Ν. Μουδανιά με θέμα: «Αυτοοργάνωση και πορεία προς το συνέδριο». Για τους στόχους του κινήματος μέσα από αυτές τις δράσεις μίλησε στο XalkidikiPolitiki η βουλευτής Ν. Γιαννακοπούλου.

«Στόχος μας είναι να ξαναβρούμε τις ρίζες μας ως ΠΑΣΟΚ. Πώς οι πολίτες θα συμμετέχουν στη λειτουργία του κόμματος τοπικά, προκειμένου να συγκροτήσουν το νέο μας φορέα και μέσα από τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων. Αυτό το μήνυμα μεταφέρουμε από άκρη σε άκρη για να καλέσουμε τον κόσμο στις διαδικασίες εκλογής τοπικών οργανώσεων και την εκλογή συνέδρων στις 8 Μαΐου. Το πιο σημαντικό όμως, να επιλέξουμε το όνομα της παράταξής μας», σημείωσε η κ. Γιαννακοπούλου. Διευκρίνισε ότι το θέμα του ονόματος ήταν μια προσπάθεια της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά να ενώσει τον χώρο. «Παρόλα αυτά από τη βάση σήμερα έρχεται το μεγάλο αίτημα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι όλα θα τεθούν σε ψηφοφορία, κάθε συνδυασμός ονόματος, για να συγκεραστούν και τα δύο: ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ. Η προσωπική μου άποψη είναι το όνομα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που τιμά τον αγώνα της προέδρου, και επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ που είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε.

Στόχος του κόμματος είναι να γίνει ξανά ο μεγάλος προοδευτικός χώρος του τόπου απέναντι από τη «συντηρητική» ΝΔ, όπως είπε η κα. Γιαννακοπούλου. «Ο νέος πρόεδρος πλαισιώνεται από νέα άτομα με φρέσκιες ιδέες, και με την εμπειρία των παλαιότερων και συντονισμένη δουλειά θα ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων», σημείωσε.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα της Χαλκιδικής σε τουριστικό και αγροτικό τομέα η κα. Γιαννακοπούλου εξήρε το έργο του τοπικού βουλευτή Α. Πάνα που όπως είπε ασχολείται από τη θέση του με όλα τα ζητήματα, ενώ χαρακτήρισε τη Χαλκιδική ευλογημένο τόπο. «Συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν όντως ελλείψεις όσον αφορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων υποδομής. Άλλες ανάγκες έχει ο τόπος το καλοκαίρι κι άλλες τον χειμώνα. Και το οδικό δίκτυο είναι πολύ σοβαρό θέμα όπως κατάλαβα από τις επισκέψεις που έκανα», δήλωσε και σημείωσε ότι ο νομός αξίζει περισσότερα. Για τον αγροτικό κόσμο τόνισε ότι ήταν ανέκαθεν η ραχοκοκαλιά του ΠΑΣΟΚ και πλέον απαιτούνται ρεαλιστικές προτάσεις για τη στήριξη της περιφέρειας. «Αυτός είναι ο στόχος μας και το όνειρό μας», είπε.