Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τα άτομα ηλικίας 60-69 ετών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου  ανοίγει η πλατφόρμα, προκειμένου να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες ηλικίας 60-69.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 και άνω έχει ανοίξει από τις 7 Απριλίου, ενώ για τους πολίτες 70-79 ετών η πλατφόρμα λειτουργεί από την περασμένη Τετάρτη.

Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για την 4η δόση του εμβολίου

Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Το υπουργείο επισήμανε ότι όπως τονίστηκε και στην ενημέρωση για τους άνω των 60 ετών «υπάρχει ισχυρή σύσταση» να προχωρήσουν σε 4η δόση μετά την παρέλευση τετραμήνου από την τρίτη αναμνηστική δόση, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι υποχρεωτική.

Η τέταρτη δόση δεν έχει να κάνει με την ισχύ ή όχι των πιστοποιητικών εμβολιασμού και όσων διευκολύνσεων απορρέουν από αυτά για τους πολίτες.