Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Πολυγύρου, χθες Μεγάλη Τρίτη και σήμερα Μεγάλη Τετάρτη σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου στις αίθουσες του Γυμνασίου της πρωτεύουσας.

Η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν σημαντική και τις δύο μέρες. Ικανοποιητική ήταν και η παρουσία των νέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αιμοδότησαν και φέτος, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

“Είναι μία πράξη που δείχνει αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας και αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι, είμαι εθελόντρια και από την πλευρά μου προσφέρω όσο μπορώ. Πάντα υπάρχει ανάγκη για αίμα και οι Δήμοι ευαισθητοποιούνται περισσότερο για να συμβάλουν και αυτοί σε αυτόν τον τομέα. Οι Δήμοι οργανώνονται για να δημιουργήσουν τράπεζες αίματος και ο Δήμος Πολυγύρου πρωτοπορεί και σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε στο Xalkidiki Politiki η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Μαρία Σαράντη.

“Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Πολυγύρου είναι τράπεζα όλων των πολιτών”

Στο Xalkidiki Politiki μίλησε και η ειδική σύμβουλος Κοινωνικών Δράσεων Δήμου Πολυγύρου, Έφη Κελιαφάνου, η οποία είπε χαρακτηριστικά πως ικανοποιητική ήταν η παρουσία νεών ανθρώπων, γεγονός πολύ αισιόδοξο καθώς αναγνωρίζουν και οι νέοι άνθρωποι την σημαντικότητα της αιμοδοσίας. Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Πολυγύρου είναι τράπεζα όλων των πολιτών και εξυπηρετούνται όλοι σε κάθε ανάγκη.

“Μεγάλη η ανάγκη στα Νοσοκομεία”

“Η αιμοδοσία είναι επιβεβλημένη καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη στα νοσοκομεία και για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εξορμήσεις στα χωριά της Χαλκιδικής. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βρούμε αίμα γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες. Δεν υπάρχει αρκετός κόσμος που να δίνει αίμα αλλά το προσπαθούμε με συζητήσεις και με τις εξορμήσεις. Όταν κάποιος δίνει αίμα είναι πολύ καλό, ανανεώνεται το αίμα του και βοηθάει γενικότερα”, ανέφερε η μικροβιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, Μαρία Μίσιου.

Η Προϊσταμένη του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, Μαρία Κουκουβίνου συμπλήρωσε, “Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση, χθες είχαμε μεγάλη προσέλευση καθώς και σήμερα. Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος και υπάρχει μεγάλη ανάγκη από αίμα”.

Η Πρόεδρος της Νίκης Πολυγύρου, Σοφία Χλιάπα είπε στο Xalkidiki Politiki, “Είναι ότι καλύτερο να μπορεί ο άνθρωπος μέχρι την ηλικία που χρειάζεται να δίνει αίμα, είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Πολυγύρου, τον Δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο και την Έφη Κελιαφάνου για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο κομμάτι της τράπεζας αίματος, που είναι πάντα εκεί. Η Νίκη Πολυγύρου επίσης συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία και είναι κοντά στους πολίτες”.

Αναλυτικά, το βίντεο: 

#Χαλκιδική #Δήμος_Πολυγύρου #Αιμοσοδία #ΟΉρωαςΕίσαιΕσύ #Πάσχα2022 #Πολύγυρος