Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία μελών συμμορίας που δρούσε, μέσω διαδικτύου, αδειάζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.

Στην ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει πως «δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 6 ημεδαπών και 1 αλλοδαπού, κατηγορούμενων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στις απάτες με υπολογιστή σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι συνελήφθησαν την 13-04-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας».

Η συμμορία είχε διαπράξει 231 ηλεκτρονικές απάτες σε όλη τη χώρα από το Νοέμβριο του 2020 και είχαν αποκομίσει πάνω από 1.400.000 ευρώ.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και οι δράστες συνελήφθησαν στις 13 Απριλίου.

Πώς εξαπατούσαν τους πολίτες

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν αγγελίες πώλησης οχημάτων και άλλων αγαθών και υπηρεσιών. Αφού επικοινωνούσαν με τα θύματα, τους αποσπούσαν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών. Στη συνέχεια, μετέφεραν χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς συνεργών τους ή έκαναν ανάληψη μέσω ΑΤΜ.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν τα χρήματα για να αγοράσουν αυτοκίνητα και σπίτια ή τα επένδυαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στα σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. φορτηγό, μια μοτοσικλέτα, τρεις τηλεοράσεις, έξι φορητοί υπολογιστές και τάμπλετ, μια κυνηγητική καραμπίνα, ένα αεροβόλο πιστόλι, τέσσερις τραπεζικές κάρτες, 25 κινητά, 14 πακέτα σύνδεσης καρτοκινητής τηλεφωνίας, τρεις κάρτες SIM και 3.180 ευρώ.

Πηγή: lifo