Εις βάρος του, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απλή σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή.

Στη συνέχεια ορίστηκε τακτική δικάσιμος για να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία καθώς ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να χωρίσει τους συμπλεκόμενους και ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ακόμη υποστήριξε ότι τραυματίστηκε όταν δέχτηκε επίθεση από γονείς θύματος, σύμφωνα με το grtimes.gr

Ο συνήγορος του 17χρονου, Χρήστος Μουχτιδιώτης, σε δηλώσεις του, στάθηκε στη στάση των γονέων κάποιων παιδιών που αντί, όπως είπε, να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ξυλοκόπησαν τον ανήλικο συλληφθέντα.

«Για μένα το πιο σημαντικό δεν είναι το χθεσινό συμβάν, είναι η αντιμετώπιση που είχε ο ανήλικος από γονείς συγκεκριμένων παιδιών οι οποίοι ενεπλάκησαν στο συμβάν και αντί να λειτουργήσουν “κατασβεστικά” όπως θα έπρεπε, τον ξυλοκόπησαν», ανέφερε όπως μετέδωσε το thesstoday.gr.

Και ερωτηθείς για το τι ισχυρίζεται ο 17χρονος, ο κ. Μουχτιδιώτης απάντησε πως ο εντολέας του «υποστηρίζει ότι βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο. Ακούγεται καινότοπο αλλά δεν είναι. Πραγματικά δεν είχε καμία εμπλοκή στα προηγούμενα συμβάντα και αυτό το βεβαιώνουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί».