Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Κασσάνδρας διοργάνωσε βιωματικές δράσεις στους Παιδικούς Σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Μερικές από τις δράσεις αυτές είναι οι ακόλουθες:

Κ.Δ.Α.Π. Κασσανδρείας: Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα γης στο Κ.Δ.Α.Π. Κασσανδρείας δημιουργήσανε ένα δικό τους  έργο για κουκλοθέατρο, με τίτλο : Η Γη στην Εντατική.
«Η γη αρρωσταίνει και μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση. Εκεί την επισκέπτονται τα παιδιά και μαθαίνουν ότι το μόνο που χρειάζεται για να γίνει καλά είναι σεβασμό και φροντίδα από τους ανθρώπους, για να συνεχίζει κι εκείνη να μας φροντίζει για πάντα!».

Παιδικός Σταθμός Καλάνδρας: Μιλήσανε στα παιδιά για τη Γη… Πως να την προστατεύουνε, να την φροντίζουνε, να την αγαπάνε, να τη σέβονται, να κάνουνε οικονομία. Στη συνέχεια τα παιδιά χρωμάτισαν τη Γη και περάσανε το μήνυμα στα παιδιά ότι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!

ΚΔΑΠ Καλλιθέας: Το ΚΔΑΠ Καλλιθέας ευαισθητοποιημένο στα θέματα του πλανήτη οργάνωσε δράση στην ώρα της Φυσ. Αγωγής. Με σύνθημα ”Τρέχουμε για τη Γη μας” και ”Πορεία με πυρσούς για τον Πλανήτη Γη”, πραγματοποιήσανε σκυταλοδρομία στο προαύλιο και στη συνέχεια Λαμπαδηφορία στον πεζόδρομο γύρω από το ΚΔΑΠ γιατί…..”Η Γη είναι το σπίτι μας”.

Παιδικός Σταθμός Ν.Φώκαιας: «Με τα παιδιά πήγαμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια από τη διπλανή ακτή του χωριού μας, δίνοντας έτσι το ερέθισμα για έναν πλανήτη καθαρό. Ζωγραφίσαμε τη γη και την τοποθετήσαμε σε λουλούδι αφού υποσχεθήκαμε πως θα τη φροντίζουμε όπως τα λουλούδια. Παίξαμε το παιχνίδι ταξινόμησης «γη λυπημένη-γη χαρούμενη», τοποθετώντας τα παιδιά στην ανάλογη στήλη ενέργειάς μας, που βοηθούν να σώσουμε τον πλανήτη μας ή αντίστοιχα να τον καταστρέψουν. Γιατί η γη είναι το μόνο που έχουμε όλοι κοινό».

Κ.Δ.Α.Π. Πευκοχωρίου: «Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γης ασχοληθηκαμε κυρίως με την ανακύκλωση μια έννοια άγνωστη στα περισσότερα παιδιά προσπαθήσαμε να καταλάβουν τα παιδιά πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για τον πλανήτη μας Στην καθημερινότητα μας μιλάμε τα παιδιά και προσπαθούμε πολύ στο να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον δεν μένουμε στα λόγια πολύ συχνά τα παιδιά συμμετέχουν στον καθαρισμό τουπροαύλιου χώρου του σχολείου μας έτσι τα παιδιά έμαθαν να σέβονται τον χώρο στον οποίο παίζουν και χαίρονται από ανακυκλώσιμα υλικά έχουμε κάνει πολλές κατασκευές όπως το θέατρο σκιών από χαρτοκουτο μουσικά όργανα από τενεκεδακια κα έτσι τα παιδιά μαθαίνουν πώς από υλικα που θα πετούσαν μπορούν να κάνουν υπέροχα πράγματα».

Κ.Δ.Α.Π. Ν.Σκιώνης: Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ν. Σκιώνης κατασκεύασαν από ανακυκλώσιμα υλικά, ξύλα από την θάλασσα , από παλιές βάρκες , πλαστικά σκουπίδια και διάφορα άλλα που πετάγονται αλόγιστα, γίνονται χρήσιμα υλικά στα χέρια των παιδιών και παίρνουν μορφές μέσα από την φαντασία τους .Γίνονται χρωματιστά διακοσμητικά ψάρια, ιππόκαμποι και θαλάσσιες χελώνες που μπερδεύτηκαν και κατάπιαν πλαστικά …Τα παιδιά δίνουν ένα δυνατό μήνυμα .<<Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το μέλλον του πλανήτη μας >>και πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε στο θέμα <<Ανακυκλώνω>>.

Κ.Δ.Α.Π. Καλάνδρας: “Ένας υπέροχος μεγάλος περίπατος πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γης. Είδαμε τα ωραιότερα χρώματα, μυρίσαμε τα ανθισμένα λουλουδάκια στον
ανοιξιάτικο αέρα.. Δε μπορούμε να σας μεταφέρουμε ευωδία και γαλήνη, μπορούμε όμως να σας δείξουμε μερικές πολύχρωμες φωτογραφίες!

Η Γη είναι τόσο όμορφη! Η Γη είναι το σπίτι μας! Η Γη μας δίνει ζωή!”