Η Τζάκι Χαντ Μπρόερσμα δεν είναι μόνο μία υπεραθλήτρια και μαραθωνοδρόμος, αλλά πάνω απ’ όλα είναι μία πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλους. Στόχος της, όπως λέει, είναι να ξεπερνάει τα όρια. Και το καταφέρνει.

Πριν από μερικές ημέρες συμπλήρωσε 102 μαραθώνιους σε 102 ημέρες, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων μαραθωνίων από γυναίκα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 95 μαραθώνιοι, με τη διαφορά ωστόσο ότι το κατείχε αρτιμελής αθλήτρια.

Να σημειωθεί ότι το να τρέξει κανείς 102 μαραθώνιους σε ισάριθμες ημέρες είναι φύσει αδύνατο και έτσι στο ρεκόρ συμπεριλαμβάνονται δρόμοι όλων των ειδών: Από τον μαραθώνιο της Βοστώνης, όπου έτρεξε πριν από μερικές ημέρες μέχρι τρέξιμο στο δρόμο ή ακόμα και στο διάδρομο, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Ο χρόνος ξεκίνησε να μετράει στις 17 Ιανουαρίου και σταμάτησε πριν από ένα 24ώρο.

«Είμαι τρομερά χαρούμενη που τα κατάφερα! Δεν μπορώ να το πιστέψω!», σχολίασε η 46χρονη Τζάκι μετά την επίτευξη αυτού του μοναδικού ρεκόρ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια