Η οργάνωση νέων Horizons For Youth υλοποίησε στη Νέα Καλλικράτεια (08-15/04/2022) με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο (training course)- με τίτλο “WE’A’PON- Education is the Weapon to Change the World” χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Erasmus+ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ και με την υποστήριξη του Eurodesk Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διπλής δράσης, το οποίο περιλαμβάνει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο και μια ανταλλαγή νεών.

Το θέμα του προγράμματος ήταν η σημασία της εκπαίδευσης και ο ρόλος που έχει το εκπαιδευτικό σύστημα στην διαπαιδαγώγηση των νέων.

Στα πλαίσια του προγράμματος μέσω συζητήσεων-παρουσιάσεων και διαδραστικών δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες αναλύουν το εκπαιδευτικό σύστημα και τις διάφορες εκπαιδευτικές μεθόδους, την τυπική και μη τυπική μάθηση αλλά και τη δια βίου μάθηση.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί τη μία εκ των δύο δράσεων του εν λόγου προγράμματος. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες youth workers προετοίμασαν τις δραστηριότητες της ανταλλαγής νέων, η οποία θα λάβει χώρα τον Μάιο.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες μέσω του εν λόγω προγράμματος είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να διοργανώνουν αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρόγραμμα αλλά και να κατανοούν την διαφορετική μεθοδολογία της μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης και πως οι μέθοδοι αυτές μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό στοιχείο των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων.

Στο εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 23 άτομα, 5 από την Ελλάδα και 3 από Κύπρο, Ουγγαρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η Πρόεδρος της Horizons For Youth, κα Ειρήνη Δρακοπούλου.

Οι διοργανωτές του προγράμματος  ευχαρίστησαν θερμά τον δήμο Νέας Προποντίδας και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Χατζηαλέξη για την φιλική υποδοχή του.