Κυπελλούχος Χαλκιδικής 2021-22 αναδείχθηκε πριν από λίγο ο Αετός Βαρβάρας για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά από τη νίκη που πέτυχε στο Στάδιο της Ορμύλιας κόντρα στον ΑΟ Χανιώτης με 0-1 στην παράταση.

Αμφότερες προσπάθησαν να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο, όντας οι δυο καλύτερες ομάδες του νομού βάσει βαθμολογικής συγκομιδής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Χαλκιδικής, ωστόσο το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και περιορίστηκε σε λίγες ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες.

 

Την πρώτη καλή ευκαιρία κατέγραψε η Χανιώτη με την κεφαλιά του Μπατακόια να σταματάει στο δοκάρι του Βαρβαριώτη. Απάντησε η Βαρβάρα με τον Κωτάκη Δημήτρη αλλά άκουσε το ”όχι” του Ταμπού σε τετ α τετ. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με λίγες ευκαιρίες και κυρίως παιχνίδι κέντρου.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε με τις δυο ομάδες να αρέσκονται σε λίγες ευκαιρίες και σε αυτά τα 45′, με την Βαρβάρα να έχει τα ηνία στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους αλλά τη Χανιώτη να ισορροπεί στη συνέχεια. Τα πρώτα 90′ ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην ημίωρη παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο, όπως ήταν λογικό οι τακτικές πήγαν… περίπατο, με τους δυο φιναλίστ να επιλέγουν κυρίως αντεπιθέσεις. Η Βαρβάρα ήταν η κερδισμένη όταν ο Μαραγκός, δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της παράτασης προσποιήθηκε εκτός περιοχής και έκανε ένα υποδειγματικό πλασέ για το 0-1. Σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος και ο Αετός πανηγύρισε το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του, στην τρίτη του συμμετοχή στον τελικό.

Σκόρερ ο Μαραγκός

Μοναδικός σκόρερ του τελικού ήταν η χρυσή αλλαγή του Γιώργου Αλβανού καθώς πέτυχε το γκολ νίκης του Αετού και έδωσε την ευκαιρία σε συμπαίκτες και οπαδούς να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

MVP o Δημήτρης Κωτάκης 

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κωτάκης του Αετού Βαρβάρας με το τέλος του τελικού. Ο έμπειρος μέσος του Αετού, λίγα λεπτά πριν τη λήξη και της παράτασης, αποχώρησε από το ματς με δεύτερη κίτρινη – κόκκινη.

Κατάμεστες οι κερκίδες του Σταδίου της Ορμύλιας 

Αρκετός ήταν ο κόσμος της Χαλκιδικής που με σύμμαχο τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε τις κερκίδες της Ορμύλιας. Μάλιστα, ήταν σημαντική και η στήριξη στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία του Νομού Χαλκιδικής ”Η αγάπη” που είχε σταντ στήριξης στην είσοδο των κερκιδών.

Άξιοι συγχαρητηρίων και οι δυο φιναλίστ, με τη Χανιώτη να στέφεται πρωταθλήτρια Χαλκιδικής και να μπαίνει στη μάχη της ανόδου στη Γ’ Εθνική, ενώ ο Αετός είναι από σήμερα ο κυπελλούχος Χαλκιδικής 2021-22.

Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Χαλκιδικής 

ΑΟ Χανιώτης – Αετός Βαρβάρας 0-1
Σκόρερ: Μαραγκός

ΑΟ Χανιώτης (Καδόπουλος): Ταμπός, Πάτσι, Αλέξης, Μπατακόϊας, Σαμπάνης, Πολυζωϊδης, Μπεγκλής, Βασιλόπουλος, Λευκαρίτης, Σκέμπι, Μπέλλος
Αλλαγές: Χατζηιγνατίδης, Λαμάι, Λαχούμης, Μαυρίδης, Παυλίδης, Βελλίνης, Τσικούρας, Αμανατίδης

Αετός Βαρβάρας (Αλβανός): Βαρβαριώτης, Τσιότρας, Γκούτσιος, Παπαγεωργίου, Σαούλης, Κωτάκης Δ Α, Κωτάκης Δ Κ, Κεχαγιάς, Βλαχάκης, Νέστωρ, Παπαδημητρίου
Αλλαγές: Στόϊκος, Χατζής, Κυριαφίνης, Μαραγκός, Ράμμος, Ξεφτέρης, Κουματσιώτης, Μαυρίδογλου, Τσουβελέκης

#Χαλκιδική #ΑετόςΒαρβάρας #ΑΟΧανιώτης #ΕΠΣΧ #Τελικός #Κυπελλούχος