Η κυβέρνηση βλέπει τη δημοσκοπική κατάρρευση κυρίως λόγω της ακρίβειας και της δραματικής αύξησης στο ρεύμα και αποφασίζει να παρέμβει πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Οι λογαριασμοί ρεύματος που έρχονται 4 και 5 φορές μεγαλύτεροι συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια έχουν φέρει τους πολίτες στα όρια τους, την ώρα που ακόμα πασχίζουν να καταλάβουν την περίφημη… ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του instanews.gr εντός του επόμενου δεκαημέρου (κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην εβδομάδα που έρχεται) θα έχουμε ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό. Η απόφαση που έχει ληφθεί και θα ανακοινωθεί δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη αφορά στην κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Μια γεύση των όσων θα πει ο πρωθυπουργός έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο. Θα γίνει νέα παρέμβαση από την κυβέρνηση από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους μας. Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση», τόνισε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

Σημείωσε μάλιστα ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο: «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος».

Πηγή: instanews