Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, για τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης είχε επιτρέψει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά σε ένα σημείο της πόλης, ενώ χαρακτήρισε παράνομες τις συγκεντρώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.

Επίσης, συνελήφθησαν 30 άτομα στην περιοχή Μπεσίκτας και άλλοι 22 στο Σισλί, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Demiroren. Συνολικά 164 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε όλη την πόλη, για «απόπειρα διεξαγωγής παράνομων διαδηλώσεων», ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Ο πληθωρισμός που καλπάζει- αναμένεται να διαμορφωθεί στο 68% για τον Απρίλιο σύμφωνα με εκτιμήσεις του Reuters- και οι οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί βρέθηκαν στο επίκεντρο των ανακοινώσεων που εξέδωσαν πολλές οργανώσεις για την Πρωτομαγιά.

«Το κύριο θέμα μας φέτος έπρεπε να είναι το κόστος ζωής», δήλωσε ο πρόεδρος συνδικάτου Turk-Is, Εργκούν Αταλάι, ενώ κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία Ταξίμ και ζήτησε προσαρμογή του κατώτατου μισθού κάθε μήνα, ώστε να αντανακλά τις αυξανόμενες τιμές.

«Ο πληθωρισμός ανακοινώνεται στην αρχή κάθε μήνα. Ο ρυθμός πληθωρισμού θα πρέπει να προστίθεται στους μισθούς κάθε μήνα», υπογράμμισε.

Πηγή: lifo