Έρευνα για το θάνατο της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατός του 3χρονου κοριτσιού που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο – Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης φαίνεται να οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ήδη στη σορό του παιδιού διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή ενώ διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα. Ωστόσο, αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να συνταχθεί το πόρισμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να είναι έτοιμα εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου μεταφέρθηκε, αρχικά, το παιδί με πρήξιμο στον αστράγαλο.

Η εισαγωγή της 3χρονης στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έγινε τη Μεγάλη Τρίτη. Λίγες ημέρες αργότερα, κι ενώ εξακολουθούσε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Η βιοψία, ωστόσο, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και εκείνο του long covid, καθώς το παιδί είχε αντισώματα.

Το Σάββατο, η 3χρονη μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, όπου λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε.

Οι γονείς της ανήλικης κατέθεσαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας αναφορικά με τον θάνατό της ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Πηγή: lifo