Στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαΐου 2022 η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Παύλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έπειτα από καρδιακό επεισόδιο τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, βρισκόμενος στην ιδιαίτερη Πατρίδα, την Ημαθία.
Τον Μακαριώτατο πλαισίωσαν οι Μητροπολίτες: Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελεήμων, τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως και εκπρόσωπος του Οικοιμενικου Πατριάρχου, Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Λαοδικείας Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και Μετρών κ. Δημήτριος.

ΚΗΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΥΛΟΥ. Τρίτη 3 Μαΐου 2022 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ/EUROKINISSI)

Επικηδείους εκφώνησαν ο εκπρόσωπος του Οικ. Πατριάρχη και τοποτηρητής της Μητρόπολης Δράμας, Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, ο Αρχιεγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, εκπρόσωπος του Προέδρου και των Μελών της, εκπρόσωποι του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο αντιπεριφερειάρεχης Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, φίλος του μακαριστού από την Τραπεζούντα που τον αποχαιρέτησε στα Ποντιακά και έφερε λίγο χώμα από την γη της Τραπεζούντας, καθώς και εκπρόσωπος των κληρικών της Μητρόπολης Δράμας.

Πηγή: epontos