“Ο στόχος και το στοίχημα που είχα βάλει από τότε που ήμουνα Νομάρχης, για το φράγμα Χαβρία, αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά με προτεραιότητα τη Δ.Ε Ορμύλιας, η οποία στο μέλλον δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης”, τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την ανάδειξη του τελικού αναδόχου για την κατασκευή του φράγματος Χαβρία, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη κλιμακίου του υπουργείου Υποδομών με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, Αντώνιο Κοτσώνη και των εκπροσώπων των τριών υποψηφίων κοινοπραξιών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον αλλά και πέρασαν στην επόμενη φάση, ήτοι οι
α) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ,
β) INTRAKAT – SUEZ ΕAU FRANCE S.A.S. – ΕΥΑΘ,
γ) ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ.

Κατά την υποδοχή, ο Αστέριος Ζωγράφος τους τόνισε την αναγκαιότητα κατασκευής του φράγματος και των συνοδών του έργων, καθώς θα δοθεί λύση κατά προτεραιότητα, σε χρόνια προβλήματα υδροδότησης της Ορμύλιας, του παραλιακού μετώπου του δήμου, θα καλύψει το 33% των αναγκών και της υπόλοιπης Χαλκιδικής, θα αντιμετωπίσει την υφαλμύρωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα του κάμπου της Ορμύλιας και θα αρδεύσει την περιοχή προς όφελος των αγροτών.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης τα μέλη του κλιμακίου, συνοδευόμενα από τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ορμύλιας, Ματέα Γιώργο, επισκέφτηκαν τους χώρους, όπου θα κατασκευαστούν τα διυλιστήρια και το φράγμα, ενώ κατά την δεύτερη ημέρα περιηγήθηκαν τις περιοχές των αγωγών, των αντλιοστασίων και των δεξαμενών της πρώτης φάσης κατασκευής του έργου.

Πλέον αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους ομίλους και η τελική επιλογή αυτού που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου. Η εκτίμησή είναι, ότι οι εργασίες του όλου έργου θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

“Οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, με τις χρηματοδοτικές εγκρίσεις και ενέργειές του οποίου προχώρησε και φθάνει σε υλοποίηση το όλο έργο” πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου.

#Χαλκιδική Αστέριος_Ζωγράφος #Φράγμα_Χαβρία #Δήμος_Πολυγύρου