Δυναμικό άνοιγμα στην τουριστική αγορά τωνΗνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ως προορισμός πολυτελείας & honeymoonπραγματοποίησε ο δήμος Αριστοτέλη την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, υποδεχόμενος στην περιοχή τον productmanager του τουριστικού γραφείου Airlinkαπό το Ντουμπάι κ. Mohamed Al Mula.

Πρόκειται για την πρώτη επαγγελματικήεπιθεώρηση στην προαθωνική χερσόνησο με τη συμμετοχή Αράβων tour operatorsκαι αποτελεί συνέχεια των παρουσιάσεων του προορισμού στην τουριστική αγορά του Ντουμπάι, που πραγματοποίησε προσωπικά ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη συνεργασία του ΤουριστικούΟργανισμό Mideast. Στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας έχουν προγραμματιστεί άλλα δύο ταξίδια εξοικείωσης, στα τέλη Ιουνίου, με στόχο τις τουριστικές αγορές του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ταυτόχρονασχεδιάζεται η επέκταση των δράσεων προώθησης της Ανατολικής Χαλκιδικής στις αγορές του Ομάν, της Σαουδικής Αραβίας και του Μπαχρέιν.  

Ο Άραβας, product manager ακολούθησε πρόγραμμα ξεναγήσεων στις υποδομές και στιςυπηρεσίες που προσφέρει η Ανατολική Χαλκιδική, με το sailing, τη γαστρονομία και τα boat trips, να συνθέτουν προτάσεις ολοκληρωμένων διακοπών στο υπερπολυτελές Eagles Villas, στο Avaton Luxury Hotel & Villasκαι στο Mount Athos Resort, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης, ενώ την υψηλήγαστρονομία εκπροσώπησαν τα Kritikos GalleryBarRestaurants στην Ουρανούπολη.

«Ο τουρισμός πολυτελείας δημιουργεί προστιθέμενη αξία και αλυσιδωτή ανάπτυξη στις τουριστικές κοινότητες με οικονομικά αποτελέσματα πολλαπλασιαστικά, καθώς οι ταξιδιώτες πολυτελείας δαπανούν στις διακοπές τους, ενώ ταξιδεύουν ακόμη και τέσσερις φορές το χρόνο, αποτελώντας την πρώτη ομάδα επαναλαμβανόμενων επισκεπτών.» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και συνέχισε: «Επενδύοντας σ` αυτή τη γνώση,επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε ένααντίστοιχο τολμηρό βήμα προσέγγισης νέων τουριστικών αγορών. Σ` αυτήν την προσπάθεια συνεργαζόμαστε απόλυτα με τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του Δήμου μας! Αποτυπώνουμε πλήρως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού στην ηλεκτρονική μπροσούρα με τίτλο «Unveil aworld of exclusive experiences». Συνεργαζόμαστε με παράγοντες εξειδικευμένους στις συγκεκριμένες αγορές που απευθυνόμαστε.Βελτιώνουμε σταδιακά και σταθερά τοπικές υποδομές. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που αποτελούν ένα ακόμα δυναμικό πλεονέκτηματου τόπου μας. Αποδεικνύουμε την πλήρη ετοιμότητα της Ανατολικής Χαλκιδικής να αλλάξει την τουριστική της ανθρωπογεωγραφία.

Ο κ. Mohamed Al Mula, από την πλευρά τουενημέρωσε τους εκπροσώπους του δήμου Αριστοτέλη και των επιχειρηματιών τηςπεριοχής, για την επικείμενη δημιουργία και άμεση διοχέτευση στην τουριστική αγορά των Η.Α.Ε. δύο (2) πακέτων τουρισμού πολυτελείας: ένα για V.I.P.’s και ένα «εταιρικό πακέτο», απευθυνόμενο σε απασχολούμενους χιλιάδων εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι.