Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πολύπαθη γέφυρα της Συκιάς που υπέστη σοβαρές ζημιές μέσα στον χειμώνα από τις ακραίες βροχοπτώσεις. Το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι προκάλεσε αντιδράσεις κατοίκων και τοπικών φορέων και αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το κομμάτι αυτό ως εναλλακτική πεζογέφυρα θα εξυπηρετεί τους διερχόμενους

Η γέφυρα στη Συκιά που οδηγεί στις σχολικές μονάδες, αλλά και στις ασχολίες πολλών κατοίκων του χωριού από τον μήνα Ιανουάριο υπέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες κατέστησαν επικίνδυνη τη διέλευση της.

Ο δήμος Σιθωνίας είχε απαγορεύσει τη κυκλοφορία και τη διέλευση από την γέφυρα κρίνοντας την ακατάλληλη με αποτέλεσμα κάτοικοι, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να αναγκάζονται να διασχίσουν παράπλευρους χωματόδρομους για να φτάσουν στο σχολείο.

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου μάλιστα, τμήμα σου οδοστρώματος, παραπλεύρως της γέφυρας υποχώρησε με αποτέλεσμα οδηγός με το ΙΧ αυτοκίνητό του να πέσει κυριολεκτικά μέσα στη τρύπα που δημιουργήθηκε.

Έκτοτε έγινε προσωρινή διάνοιξη παράπλευρης οδού για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο με την ανακατασκευή της γέφυρας που ήταν δρομολογημένη ούτως ή άλλως στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής θωράκισης.

διαβάστε επίσης:

Φράγμα Χαβρία – Ζωτικής σημασίας έργο που θα ξεδιψάσει τη Χαλκιδική