Το Σάββατο 14/5 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη περιπατητική διαδρομή. Αυτή τη φορά αφορά τις βουνοκορφές από ”Αη Λια” κατευθυνόμενοι σε περιοχή Μογγίλας. Η διαδρομή θα είναι μέσω αγροτικού δρόμου, συνολικού μήκους 5χλμ.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στις 10:00πμ. Στην επιστροφή στο χώρο του εξωκλησιού θα υπάρχει καζάνι με παραδοσιακή φασολάδα και κρασί για τους περιπατητές.

Η ημέρα της δράσης είναι συμβολική της επετείου έναρξης του Επαναστατικού αγώνα στη περιοχή της Χαλκιδικής με πρωτεργάτη τον Εμμανουήλ Παπά στις 17 Μάιου 1821, που θέλησε να δώσει το μήνυμα της εξέγερσης για τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ενισχύοντας τον αγώνα που είχε ξεκινήσει ήδη στις περιοχές της Ρούμελης και του Μωριά.

Στον Επαναστατικό αγώνα, ενεργή συμμετοχή είχε και το Μεταγγίτσι καθώς διασώζονται τα ονόματα κάποιων κατοίκων που ανέπτυξαν δράση κατά την εξέγερση και μάλιστα κάποιοι από αυτούς παρασημοφορήθηκαν αργότερα.

Η διαδρομή είναι απαράμιλλης ομορφιάς, με ανοιχτούς ορίζοντες προς Όλυμπο δυτικά και προς όρος Άθωνα ανατολικά, ενώ είναι υπό την επιμέλεια του συλλόγου Μύλου Μεταγγιτσίου.

#Χαλκιδική #Μεταγγίτσι #Περιπατητική_Διαδρομή