Πλούσιος ο ανταγωνισμός φέτος για τις κοντινότερες παραλίες της Χαλκιδικής και τις αυθημερόν εξορμήσεις. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ήδη τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης όπου επιτρέπεται η κολύμβηση με γνώμονα τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων θαλασσινών νερών.

Βάσει των αποτελεσμάτων προστίθεται στη λίστα των υφιστάμενων περιοχών και η ακτή της Αρετσούς του δήμου Καλαμαριά. Η απόφαση άλλωστε ισχύει:

α)   Από την παραλία ΠΕΡΑΙΑΣ ως την ακτή ΠΙΚΠΑ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ

β)   Στην παραλία ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

γ)   Στην κοινοτική ακτή (πλαζ) ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

δ)   Στην ακτή Τουρμπαλί ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ε) Από την κοινοτική πλαζ ΕΠΑΝΟΜΗΣ και μέχρι τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης

στ) Από την ακτή “ΜΗΛΙΕΣ” ΣΤΑΥΡΟΥ έως την κοινοτική ακτή ΣΤΑΥΡΟΥ ρέμα “Δυτικό κανάλι” (αριστερά του λιμένα ) και σε όλο το μήκος των ακτών ανατολικά (περιοχές ΣΤΑΥΡΟΥ,  ΒΡΑΣΝΩΝ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ) μέχρι τα όρια της Π.Ε.Θεσσαλονίκης.

Έτσι, η μέση ελληνική οικογένεια που θέλει να εξορμήσει μια Κυριακή ή ένα Σάββατο για να δροσιστεί… ή να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς σε παραλία, μπορεί άνετα να το κάνει στον κοντινό δήμο Καλαμαριάς. Στην αποφυγή της ταλαιπωρίας της επιστροφής όπου η Ε.Ο. Μουδανιών Θεσσαλονίκης είναι συνήθως μποτιλιαρισμένη, προστίθεται η τιμή της βενζίνης που φτάνει στα ύψη. Από το κέντρο της πόλης στην Αρετσού είναι μόλις 6,5 χλμ η απόσταση ενώ για να φτάσει κάποιος στη Ν. Ηράκλεια χρειάζεται να καλύψει το εξαπλάσιο τουλάχιστον. Οι υπολογισμοί με την τιμή των καυσίμων μιλούν από μόνοι τους.

Περιοχές όπως η Ν. Ηράκλεια και η Καλλικράτεια (ανάλογα από την ΠΕ Θεσσαλονίκης η Επανομή ή Περαία και Μηχανιώνα) καλούνται να ανταγωνιστούν τις άρτιες υποδομές που έχει στήσει ο δήμος Καλαμαριάς στην πλαζ Αρετσούς και την εγγύτητα άλλων καταστημάτων εστίασης με χρόνια παράδοσης στον άξονα των Σοφούλη και Ν. Πλαστήρα.

Εκτός από τους Έλληνες λουόμενους, ανάλογη στάση μπορεί να επιδείξουν οι Βαλκάνιοι τουρίστες της Θεσσαλονίκης για σύντομες εξορμήσεις. Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι σε δυο χρόνια από σήμερα, η Αρετσού Καλαμαριάς μπορεί να μπει στο «παιχνίδι» της Γαλάζιας Σημαίας που θα διεκδικήσει επάξια και ισάξια με άλλες κοντινές περιοχές, καθώς η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει ήδη τις διεργασίες.