Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής Πολυγύρου για την επαναλειτουργία του δημόσιου ΙΕΚ Χαλκιδικής στην πρωτεύουσα του νομού. Η απόφαση ήρθε από το Υπουργείο Παιδείας και περιγράφει με λεπτομέρειες τη λειτουργία του ΙΕΚ από το νέο διδακτικό έτος 2022-2023 καθώς και την επαναφορά προσωπικού αλλά και εξοπλισμού. Καθοριστικής σημασίας υπήρξε και η ενημέρωση που είχε από τον δήμο τον περασμένο Οκτώβριο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Βουτσινός, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον Πολύγυρο έπειτα από κάλεσμα.  

Η λειτουργία του ΙΕΚ θα συνεχιστεί στον ίδιο χώρο που λειτουργούσε, στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου. Μένει ωστόσο να αποφασιστούν οι ειδικότητες και τα αναλυτικά προγράμματα. Η δημοτική αρχή, θυμίζουμε, είχε υποβάλλει μια τεκμηριωμένη πρόταση για τη λειτουργία ειδικοτήτων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική και μπορούν μελλοντικά να ενισχύσουν την τοπική αγορά εργασίας. Άλλωστε αναφέρεται και σε σημείο της απόφασης που υπογράφει η Υπουργός Ν. Κεραμέως ότι λαμβάνεται υπόψιν «η κάλυψη των αναγκών επαγγελματικής κατάρτισης της τοπικής κοινωνίας».

Οι ειδικότητες που προτάθηκαν από τον δήμου για το ΙΕΚ Χαλκιδικής είναι:

Τεχνικός Μηχανοτρονικής  – Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης – Βοηθός Νοσηλείας  – Τεχνικός Υπολογιστών –Στέλεχος Μηχανογραφημένης Λογιστικής – Βοηθός Φαρμακείου – Τεχνικός φαρμάκων καλλυντικών