Να φωτίσει τα αίτια της αυτοκτονίας του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια προσπαθεί Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημείωσε στον ΣΚΑΪ πως «έχουν κατασχεθεί τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές του παιδιού, ελέγχονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και θα δούμε τι κρύβεται από πίσω. Θα φανεί αν το έκανε, λόγω του παιχνιδιού στο TikTok ή είχε δεχθεί bullying».

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα ελεγχθεί αν ο μαθητής κατέγραφε με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου την αυτοκτονία του και αν το έκανε σε live μετάδοση. Από το παραπάνω θα κριθεί αν η αυτοκτονία του σχετίζεται με επικίνδυνα παιχνίδια του διαδικτύου, όπως το «Blackout Challenge» του TikTok.

Συμμαθητές του 14χρονου υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν περιστατικά bullying στου σχολείου, ενώ δηλώνουν ο 14χρονος Μάκης λίγες ώρες πριν την αυτοκτονία του δέχτηκε επίθεση από συμμαθητές του, οι οποίοι όπως καταγγέλλεται του πετούσαν νεράντζια, τον έβριζαν και τον απειλούσαν.

Πάντως, ο διευθυντής του σχολείου σημείωσε ότι δεν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή του διαψεύδοντας επί της ουσίας τους μαθητές του σχολείου.

Συγκλονίζουν οι συμμαθητές του 14χρονου μιλώντας στο OPEN
«Τελευταία φορά εγώ τον είδα την Παρασκευή. Είχαμε βγει βόλτα. Μετά από αυτό δεν τον είδα. Και δεν περίμενα να κάνει κάτι κακό στον εαυτό του. Ναι, δεχόταν συχνά bullying και όχι μόνο αυτός. Είναι πολλά παιδιά δέχονται bullying στο σχολείο μας», είπε συμμαθητής του 14χρονου στο OPEN και τον Φάνη Καραμπατσάκη.

Για το παιχνίδι του TikTok ανέφερε: «Το γνωρίζω αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι έγινε από αυτό. Ετρωγε bullying. Δεν πιστεύω ότι έφταιγε το παιχνίδι», ανέφερε.

«Ήταν από τα καλά παιδιά του σχολείου. Ήταν πάντα με το χαμόγελο στο στόμα. Δεν έβριζε. Δεν έκανε τίποτα. Δεν ενοχλούσε κανένα. Τις τελευταίες ημέρες δεν τον είχα πολυδεί στο σχολείο γιατί συνέβαιναν κάποια πράγματα στο σπίτι του», είπε συμμαθητής του.
«Ήμασταν μία μέρα έξω από το σχολείο και πηγαίνει μόνος του σε μία γωνία και έπαιζε με αυτό το παιχνίδι. Όχι θηλιά στο λαιμό του. Έκανε άλλα πράγματα. Έκλεινε τη μύτη του να μην παίρνει ανάσα και τέτοια», συμπλήρωσε.

«Τον απασχολούσε η οικογένεια του. Όποτε αναφέραμε την οικογένειά του, έκλαιγε. Συνέχεια. (…) Τον Μάκη τον γνωρίζω από το δημοτικό. Ήμασταν συμμαθητές στο δημοτικό. Δεν τον είχα ικανό να κάνει κάτι τέτοιο. Για το bullying…. Έχω ακούσει ότι του έκαναν bullying. Δεν έχω βρεθεί μπροστά σε κάποιο περιστατικό», είπε συμμαθήτρια του 14χρονου.

Πηγή: ethnos.gr