Για την ιδιαίτερη σχέση του με τη Χαλκιδική και την αγάπη του προς το νομό, μίλησε στο Xalkidikipolitiki και τη Σουζάνα Καζάκα ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου. Ο ίδιος αναφέρθηκε αρχικά στα παιδικά του χρόνια στο Ζαγκλβέρι, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, και συνεπώς είχε άμεση επαφή με τα χωριά της Χαλκιδικής που συνορεύουν με Θεσσαλονίκη, τα γνωστά Ζερβοχώρια. Χρόνια αργότερα, επέλεξε όπως και πολλοί θεσσαλονικείς να κάνει το Ποσείδι Κασσάνδρας τόπο θερινών διακοπών της οικογένειας, σε εξοχική κατοικία που απέκτησε.

Ο πρώην Υπουργός ρωτήθηκε για την ανάγκη ενίσχυσης του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής. Σε λίγες ημέρες άλλωστε θα παραδοθεί το λεγόμενο «ορφανό χιλιόμετρο» στην Ποτίδαια, ενώ ως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Θέρμης Γαλάτιστας. Για την Κασσάνδρα ο κ. Καράογλου εξέφρασε την άποψη ότι το έργο του νέου δρόμου θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει επεκταθεί ως το Παλιούρι. Για τη βόρειο Χαλκιδική και την περιοχή των Ζερβοχωρίων ειδικότερα υποστήριξε ότι μπορεί να αναπτύξει ακόμη και ορεινό τουρισμό, οπότε θα χρειαζόταν νέες χαράξεις και οδικές διασυνδέσεις.

Θα με ενδιέφερε να κλείσω την πολιτική μου καριέρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Θ. Καράογλου μετρά 18 χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή και εκλέγεται πρώτος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δεν κρύβει το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα, τον ενδιαφέρει ακόμη και τώρα. «Δεν σταματώ να δουλεύω για την παράταξη και για τον κόσμο που με εκλέγει. Όποτε και αν γίνουν εκλογές πάλι πιστεύω πως θα με τιμήσουν με την πρωτιά σε ψήφους οι συμπολίτες μου», τονίζει ο ίδιος. Ωστόσο, όπως λέει με την εμπειρία της αυτοδιοίκησης θα δηλώσει «παρών» για την Περιφέρεια κ=Κεντρικής Μακεδονίας αν επιλέξει να αποχωρήσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Σέβομαι τις αποφάσεις του Α. Τζιτζικώστα κι αν αλλάξει κατεύθυνση, κυκλοφορούν πολλά σενάρια, τότε θα δηλώσει παρών για την περιφέρεια στο κόμμα. Ο πρώτος έρωτας ποτέ δεν ξεχνιέται. Όταν ήμουν στην κοινότητα Ζαγκλιβερίου κάθε έργο που γινόταν το χαιρόμουν πολλαπλά», τόνισε ο κ. Καράογλου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο κ. Καράογλου δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας που ταρακούνησε την οικονομία όχι μόνο της Ευρώπης αλλά διεθνώς. «Η Ευρώπη για άλλη μια φορά είναι επίκεντρο συρράξεων όπως όταν ξεκίνησε και ο Α’ και ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος. Φυσικά όταν η φωτιά είναι στη γειτονιά σου πρέπει να προσέχεις και να φοβάσαι», είπε.  «Η λογική του τσαμπουκά και με το έτσι θέλω θα καταλάβω τη χώρα γιατί είμαι κυρίαρχος δεν μπορεί να στέκει. Το ίδιο ισχύει και για τη θεωρία του αναθεωρητισμού, ότι κάποτε μας ανήκαν κάποια εδάφη και τα θέλουμε ξανά. Αυτό δεν ισχύει ούτε για τη Ρωσία, ούτε για τους γείτονές μας, την Τουρκία με τις αξιώσειw Ερντογάν απέναντι στη χώρα μας», κατέληξε και εμφανίστηκε απαισιόδοξος ως προς τον χρόνο λήξης του πολέμου.