Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε σήμερα το 14χρονο παιδί που έβαλε τέλος στη ζωή του στο κέντρο της Αθήνας. Με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη και τα ερωτηματικά γύρω από τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία να παραμένουν, νέα στοιχεία για τους συμμαθητές του έρχονται στο «φως».

Μόλις χθες, πέντε μαθητές του ίδιου σχολείου που πήγαινε το παιδί, ξυλοκόπησαν και απείλησαν με μαχαίρι μαθητές από άλλο σχολείο, σε σχολική εκδρομή στο Άλσος Βεΐκου.

Τι υποστήριξαν οι συλληφθέντες

 

Η αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ήταν ασήμαντη, αναφορικά με κάποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, στη συμπλοκή, με κάποιους μαθητές να τραυματίζονται ελαφρά, κάποιος δεν δίστασε να τραβήξει ακόμη και μαχαίρι.

«Ό,τι έγινε στην εκδρομή, δεν έχει καμία σχέση με τον Μάκη. Κάτι παιδιά από το άλλο σχολείο κοίταζαν και πείραζαν την αδερφή ενός παιδιού και άλλες κοπέλες από το σχολείο μας. Πήγαμε να τους ζητήσουμε το λόγο και μετά πλακωθήκαμε. Δεν αφορά κανέναν τι έγινε χθες γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον Μάκη. Δεν τον πειράξαμε εμείς» υποστήριξε μαθητής.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, λίγες μόλις ημέρες μετά τον ασφυκτικό θάνατο του 14χρονου Μάκη, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από περιστατικά βίας, αλλά και καταγγελίες για μαθητές που προσέρχονται οπλισμένοι στο σχολείο.

Αρκετές οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο σχολείο

«Παιδιά κουβαλάνε στις τσάντες τους μαχαίρια, τα βγάζουν την ώρα του μαθήματος, απειλούνε καθηγητές» λέει χαρακτηριστικά στο OPEN, μαθητής του σχολείου.

Μάλιστα, μαθητές κάνουν λόγο και για πολλά περιστατικά bullying σε παιδιά άλλης εθνικότητας ή ακόμα και σε παιδιά με διατροφικές διαταραχές. Όπως περιγράφει φίλη μαθήτριας, την οποία παρενοχλούσαν και εκφόβιζαν για το σωματικό της βάρος.

 

«Η μητέρα της πήγε στον διευθυντή και του είπε τι γίνεται και ο διευθυντής είπε ότι θα το λύσουμεκαι το πρόβλημα δεν λύθηκε, έπρεπε η ίδια η μητέρα να συζητήσει με την μητέρα του άλλου παιδιού».

Η έρευνα από την Εισαγγελία για τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην αυτοκτονία ο 14χρονος Μάκης συνεχίζεται, καθώς σήμερα κατέθεσαν δύο συμμαθήτριες του μαθητή και αύριο αναμένεται να καταθέσει η μητέρατου.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Στο «φως» έχουν έρθει τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο του 14χρονου από τα Κάτω Πατήσια. Το αγόρι αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του, την περασμένη Παρασκευή, ενώ με βάση τα συμπεράσματα το παιδί κατέληξε σε 5-7 λεπτά.

Ο 14χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του και απαγχονίστηκε με μια ζώνη, την οποία έδεσε στην κουκέτα του δωματίου του, μέσα στο σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του στα Κάτω Πατήσια, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, χρειάστηκε πέντε έως επτά λεπτά για να αφήσει το 14χρονο αγόρι την τελευταία του πνοή.

 

Πηγή: ethnos