Σε μια σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τις «πράσινες» μετακινήσεις και βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών, προχώρησε ο Δήμος Πολύγυρου.

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε, έλαβε την έγκριση από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων με ποσό χρηματοδότησης ύψους 316.700 €.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν καθημερινά και δωρεάν όλοι οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο. Θα λειτουργήσουν συνολικά 6 σταθμοί υποδοχής, φύλαξης και αυτόματης φόρτισης στον Πολύγυρο, στις Καλύβες και στη Μεταμόρφωση. Η όλη προμήθεια χρηματοδοτείται με το ποσό των 316.700 ευρώ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Στη χρηματοδότηση περιλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος “web based”, ένα λογισμικό διαχείρισης και ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα επιτρέπει την αυτόματη δωρεάν μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

“Ο Δήμος μας πιστός στην οικολογική του συνείδηση θα εξακολουθήσει να συμμετέχει σε τέτοιου είδους προγράμματα και να προωθεί εναλλακτικούς τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης, σεβόμενος απόλυτα το περιβάλλον και κατ’ επέκταση την πράσινη ανάπτυξη”, ανέφερε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

#Χαλκιδική #Δήμος_Πολυγύρου #Αστέριος_Ζωγράφος #Ηλεκτρικά_Ποδήλατα #Πολύγυρος #Καλύβες #Μεταμόρφωση