Μικρός σε χιλιομετρική απόσταση αλλά μεγάλος σε σημασία, ο αγροτικός δρόμος που εγκαινιάστηκε σήμερα στη Ν. Προποντίδα και ενώνει τις κοινότητες Διονυσίου και Πορταριάς. Τα εγκαίνια του έργου τέλεσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ένα αναπτυξιακό κυρίως έργο, καθώς μέσα από αυτόν και όλους τους αγροτικούς δρόμους διευκολύνουμε την αγροτική ζωή του τόπου μας και ενισχύουμε το αγροτικό μοντέλο. Οι άνθρωποι θα μπορούν πλέον να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα και με ασφάλεια. Η περιοχή αυτή, και άλλες στην Κεντρική Μακεδονία έχουν πλέον αγροτική οδοποιία, που αρμόζει στα χαρακτηριστικά της οικονομίας και του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής μας».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, ο δρόμος με τις κάθετες οδούς του, διευκολύνει ουσιαστικά τους αγρότες σε όλες τις μετακινήσεις τους. «Το έργο χρηματοδότησε το ΕΣΠΑ της ΠΚΜ και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον κ. Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη με όλο το Π.Σ. Έχουμε υποβάλλει προς ένταξη στο Α. Τρίτσης συνολικά 7,5 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία, που έχουμε ως προτεραιότητα».

Ευχαριστίες εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, τονίζοντας ότι το 37 τοις εκατό του ΑΕΠ προέρχεται από τον αγροτικό τομέα. «Είναι η αρχή από μια σειρά έργων αγροτικού χαρακτήρα και αναμένουμε να δούμε τα επόμενα», σημείωσε.

«Η προσπάθειά μας στη Χαλκιδική κατευθύνεται προς δύο σημεία Και τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, να συνεισφέρουμε προς κάθε τρόπο», τόνισε η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου.