Το Δημοτικό στάδιο της Νικήτης είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τη διοργάνωση το Σάββατο 04 Ιουνίου 2022, με ώρα έναρξης των αγωνισμάτων στις 17:00.
Τα κυρίως αγωνίσματα των φετινών Σιθωνείων είναι: Σφυροβολία (Α-Γ), Σφαιροβολία (Α-Γ) και Σφυροβολία Εφήβων. Φέτος οι συμμετοχές θα περιοριστούν σε αθλήτριες και αθλητές από τη Ελλάδα και από την Κύπρο.
Μεταξύ των αθλητριών και αθλητών που συμμετέχουν τη φετινή χρονιά είναι: Ο Μιχάλης Αναστασάκης (συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Rio 2016 και Tokyo 2020 και 12η επίδοση φέτος στον κόσμο), ο Ορέστης Ντουσάκης (αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2021), η Σταυρούλα Κοσμίδου (Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων το 2018), οι Χαλκιδικιώτες πρωταθλητές της σφαιροβολίας Οδυσσέας Μουζενίδης, Αναστάσιος Λατιφλάρι και Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος Καλλικράτειας), ο κάτοχος της Πανελλήνιας επίδοσης της σφυροβολίας παίδων Άγγελος Μαντζτουράνης, ο Ιωάννης Κορακίδης που κατέχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία των εφήβων, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης και η Χρυστάλλα Κυριακού (πρωταθλητές Κύπρου) και πολλές νέες και νέοι αθλητές που αποτελούν την αφρόκρεμα των ρίψεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, με το κυρίως πρόγραμμα θα διεξαχθούν και αγωνίσματα μικρότερων κατηγοριών: Τρίαθλο Κ14, 80μ Κ16 και 50μ μίνι (2011-).
#Χαλκιδική #Σιθώνεια #Αθλητισμός #Δήμος_Σιθωνίας