Να ξεδιαλύνουν το τοπίο γύρω από την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια προσπαθούν οι αστυνομικοί. Τα πρώτα στοιχεία «έδειχναν» ότι ενδεχομένως το παιδί να συμμετείχε σε κάποιο challenge, παράλληλα όμως δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο του bullying

Όσο προχωρούν οι έρευνες των Αρχών για την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια νέα σενάρια φαντάζουν επικρατέστερα. Αρχικά η εκδοχή το παιδί να συμμετείχε σε κάποιο challenge δύναμης ή αντοχής στα social media με το κινητό του κέρδιζε έδαφος, ωστόσο τα νέα δεδομένα φαίνεται πως ανατρέπουν αυτήν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το MEGA το κινητό του 14χρονου ήταν στην πρίζα, γεγονός που δείχνει πως το παιδί δεν το χρησιμοποιούσε στο κρίσιμο διάστημα. «Κλειδί» για το τι τελικά συνέβη, φαίνεται πως είναι η κατάθεση πολύ στενού του προσώπου, που θα κληθεί να μιλήσει στις αρχές τα επόμενα 24ωρα για το εάν ο 14χρονος σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του.

 

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι συγγενείς του 14χρονου, όσο και φίλοι του που μίλησαν στις αρχές, ανέφεραν ότι το παιδί δεν είχε εκφράσει τέτοιες σκέψεις και μάλιστα ήταν ένα χαρούμενο παιδί.

Ψάχνουν στοιχεία στο κινητό

Το ενδεχόμενο του bullying δεν έχει αποκλειστεί, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για το σχολείο του παιδιού κυρίως από γονείς. Οι αρχές αναλύουν τα αποθηκευμένα βίντεο στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου μαθητή.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να ανασύρουν και όσα είχε διαγράψει το προηγούμενο διάστημα ο ανήλικος ευελπιστώντας να βρουν απάντηση στο θρίλερ για το τι ακριβώς ήταν αυτό που οδήγησε τον Μάκη να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα αναζητήσουν και τις επικοινωνίες που είχε τόσο σε διαδικτυακές εφαρμογές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστωθεί εάν δεχόταν οποιαδήποτε είδους απειλή από συμμαθητές του.

Πηγή: ethnos.gr